Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 10. 2017,
15.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sašo Bertoncelj Rok Klavora svetovno prvenstvo

Torek, 3. 10. 2017, 15.17

6 let, 7 mesecev

Svetovno prvenstvo, Montreal

Bertoncelj in Klavora zadovoljna s svojim delom, razočarana pa nad sodniškim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sašo Bertoncelj | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska telovadca Sašo Bertoncelj in Rok Klavora sta opravila svoje delo na svetovnem prvenstvu v športni gimnastiki, ki te dni poteka v kanadskem Montrealu, precej pa sta razočarana nad delom sodnikov. Oba menita, da sta telovadila zelo dobro, oceni pa nista dovolj visoki. Kljub temu Bertoncelj še upa, da ostane med osmerico in s tem v finalu.

Bertoncelj je po treh od štirih kvalifikacijskih skupin trenutno sedmi med tekmovalci na konju z ročaji, v finale pa vodi prvih osem mest. Končni razplet bo znan okrog 19.30 po slovenskem času, ko se bodo končale moške kvalifikacije. Klavora pa je že izven osmerice na parterju, trenutno je 11.

Po prespani noči, telovadci so s prvim kvalifikacijskim delom končali okrog 3. ure po slovenskem času oziroma okrog 21. ure po kanadskem, sta oba slovenska telovadca še vedno precej poklapana.

Rok Klavora | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Glava je kljub prespani noči še vedno kar vroča, pa tudi noč ni bila ravno prespana zaradi slabega sojenja. Sem razočaran, ker sem jaz svoje opravil odlično, za tako vajo sem v Parizu prejel oceno 14,9, tukaj pa krepko nižje. Glavni sodnik se mi je sicer po tekmi opravičeval, ampak to je bolj sol na rano kot pa tolažba. No, nekaj upanja še ostaja, še vedno sem sedmi, in upam da me kdo od zgoraj čuva, in se mi kljub temu izide za finale," je iz Kanade sporočil Bertoncelj in dodal: "Vaja je bila vrhunsko izpeljana in sem zelo zadovoljen. Naredil sem točno to, kar je bilo treba. Zato bo v primeru neuspeha razočaranje še toliko večje, ker bom po sodniški napaki brez finala."

"Zelo sem razočaran nad sojenjem, ker sem naredil res lepo vajo brez kakšnih večjih napak. Lahko rečem, da je bila to najboljša vaja letos. Potem je prišla ocena 14,066 in sem samo pogledal, tema mi je padla na oči in očitno razočaranje. Vesel sem bil, ko sem doskočil zadnjo diagonalo, ker sem vedel, da sem super opravil svoje delo in po izkušnjah sem si rekel, da mora to biti okoli 14,300, 14,400, ampak očitno sodniki še vedno favorizirajo oziroma hranijo mesta za velike nacije, mi smo pa Slovenija in nas takole nepošteno odrežejo. Nikoli se nisem pritoževal nad sodniki, toda kar se mi je pa tukaj zgodilo, pa lahko rečem, da je absurd," je bilo mnenje Klavore.

Uchimura zaradi poškodbe noge predal mnogobojsko krono

Japonski zvezdnik športne gimnastike Kohei Uchimura se je med kvalifikacijami na svetovnem prvenstvu v Montrealu poškodoval in na koncu navkljub želji po nadaljevanju zaradi bolečin prenehal. Svetovni naslov je Uchimura prvič osvojil leta 2009 v Londonu, v Kanadi pa je lovil že sedmega po vrsti.

 

 

Ne spreglejte