Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
14. 4. 2013,
16.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anže Berčič Eva Terčelj

Nedelja, 14. 4. 2013, 16.47

8 let

Berčiču zmaga, Terčeljeva in Kauzer druga

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Solkanu je bila na sporedu prva mednarodna tekma, ki je štela tudi za ICF ranking točke. Dobro so se odrezali tudi slovenski tekmovalci.

Zaradi sobotne odpovedi tekmovalnega programa, so organizatorji v nedeljo izpeljali dva teka za vse tekmovalce. Za končni rezultat je štela boljša vožnja.

Med kanuisti je ob odsotnosti Benjamina Savška blestel njegov klubski kolega Anže Berčič, ki je bil tokrat najboljši na progi. Berčič je prehitel Italijana Stefana Cipressija za debeli dve sekundi, tretje mesto pa je zasedel Roberto Colazingari. Berčič že zadnjih nekaj tekem kaže zelo dobro formo. Zadnje tekme mi kar uspevajo. Vozim brez večjih napak, če se mi pripeti kakšna pa jo zelo hitro popravim. Pozna se, da smo skozi pripravljalno obdobje dobro delali in upam, da bo šlo tako naprej tudi naprej v sezoni, je takoj po tekmi povedal Berčič, ki odkrito priznava, da na progi v Solkanu nerad tekmuje. Med deseterico so bili uvrščeni še trije slovenski kanuisti. Tik za stopničkami je zaostal Jure Lenarčič, ki je bil četrti, Nejc Karavanja je bil sedmi, mesto za njim pa se je uvrstil Blaž Cof.

Kauzer: Pozna se mi, da imam dobro bazo

Če so med kajakaši v preteklosti zmagovali slovenski tekmovalci, je bilo letos drugače. Tokrat je zmaga pripadla Nemcu Sebastianu Schubertu, drugo mesto je osvojil Peter Kauzer, tretji pa je bil Italijanski kajakaš Omar Raiba. "Glede na to, da sem imel v prvi vožnji najboljši čas, vendar dva dotika, sem kar zadovoljen. Nemci imajo namreč čez teden dni izbirne tekme in konkurenca pri njih je zelo huda. Da sem imel hitrejši čas od Schuberta pomeni, da čez zimo nisem spal in da sem kljub krajšim pripravam v toplejših krajih dobro pripravljen. To pomeni, da imam dobro bazo treninga že iz prejšnjih let," je zadovoljno razlagal Kauzer, ki je imel danes podporo na tribuni tudi s strani svoje novorojenke. Poleg Kuzerja so bili med deseterico še štirje slovenski kajakaši. Peto mesto je zasedel Janoš Peterlin, sedmi je bil veteran Dejan Kralj, ki dokazuje, da še ni za odpis in da bo treba na izbirnih tekmah nanj še kako računati, deveti je bil Matic Štrukelj, deseti pa Simon Brus.

V ženski konkurenci se je od slovenskih kajakašic najbolje odrezala Eva Terčelj, ki je zasedla drugo mesto in zaostala le za Nemko Jasmin Schornberg. Tretja je bila Lisa Fritsche. "Z današnjima vožnjama sem kar zadovoljna, vendar to še zdaleč ni prava forma, saj je do izbirnih tekem še precej daleč," je bila kot po navadi redkobesedna Terčeljeva, ki se ji je mudilo na razglasitev. Za prijetno presenečenje je poskrbela mlada Ajda Novak, ki se je z drugo vožnjo zavihtela na 5. mesto, Urša Kragelj, lani najboljša kajakašica v svetovnem pokalu, je bila na koncu sedma.

Kljub odsotnosti našega najboljšega dvojca Saša Taljata n Luke Božiča (slednji je zbolel in ne mogel na štart), sta si stopničke priveslala Peter Žnidrašič ter Luka Žganjar. Na koncu sta bila tretja. Zmagala sta Italijana Pietro Camporesi in Niccolo Ferrari, druga pa sta bila njuna rojaka Stefano Cipressi in Andrea Benetti.

Med kanuistkami je slavila Avstrijka Julia Schmid, druga je bila njena rojakinja Viktoria Wolffhardt, tretja pa je bila Italijanka Chiara Sabattini.

Ne spreglejte