Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 6. 2015,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Benjamin Savšek

Sobota, 27. 6. 2015, 13.22

8 let

Benjamin Savšek tretji v Krakovu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski kanuist Benjamin Savšek je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah stopil na stopničke.

Drugemu mestu v Pragi pred tednom dni je aktualni evropski prvak danes dodal tretjega v Krakovu. Zmagal je Slovak Matej Benuš, drugi je bil Britanec David Florence. Savšek je spet nastopil na najvišji ravni, potem ko je sezoni začel z zmago na evropskem prvenstvu, je vseskozi visoko tudi v svetovnem pokalu. Tokrat se je kljub napaki zavihtel na tretje mesto in je zdaj v skupnem seštevku pokala izenačen na prvem mestu skupaj s Florenceom.

"Super je, sem zelo zadovoljen z začetkom sezone, upam, da bom tako zdržal naprej še naslednje tri pokale in potem dobro nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v Londonu. Zaenkrat kaže zelo dobro in sem zadovoljen z začetkom," je po novih stopničkah dejal Savšek.

Na vseh zadnjih tekmah je postavljal najhitrejše čase, danes ga je nekoliko ustavil le dotik vratc. "Ni nam bilo lahko, a smo vsi delali napake, imeli v finalu kazenske sekunde, dotike. Morda sem imel tudi malo sreče in se prebil na tretje mesto. V spodnjem delu sem po napakah precej dobro odpeljal in sem zadovoljen. Tudi skupno mi dobro kaže, trenutno sva izenačena s Florenceom, čakajo nas še tri tekme, bomo videli, kako se bo razpletlo," je povedal Savšek.

Ob hitrosti se je naučil voziti konstantno, napak je vse manj. "Zmeraj sem bil hiter po času, a zdaj sem bolj stabilen v vožnjah kot pred leti. Iz izkušenj sem se poskusil veliko naučiti, imam že veliko finalov za sabo, vem kako se s tem spoprijeti, imam tisti pravi recept," je še dejal Savšek.

Kauzer s hitrim časom, a napakami

Anže Berčič je z 11. mestom končal v polfinalu, Jure Lenarčič in Luka Božič pa v kvalifikacijah. Slabše so nastopali kajakaši, Peter Kauzer je bil 23., Vid Kuder Marušič 26., Janoš Peterlin pa 32.

"Napake so se dogajale, časovno sem dobil kar nekaj sekund. Včeraj je že bilo nekako tako, kot znam odpeljat, čeprav sem imel nekaj napak, čas je bil hiter, zdaj pa so se mi napake dogajale že od tretjih vrat naprej in s tako vožnjo nimaš tukaj v Krakovu 'kaj praskat'. Treba je pozabiti to tekmo in se čim bolje pripraviti na Liptovski Mikulaš prihodnji teden," pa je po spodletelem polfinalu dejal Kauzer, ki se letos vrača po lanski poškodbi rame.

V nedeljo bosta v Krakovu na progi še dva slovenska čolna, visoko uvrstitev bosta med dvojci lovila Luka Božič in Sašo Taljat, med kajakašicami pa bo v polfinalu nastopila še Eva Terčelj.

Ne spreglejte