Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
17. 8. 2013,
16.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Benjamin Savšek Tacen

Sobota, 17. 8. 2013, 16.49

7 let, 12 mesecev

Benjamin Savšek: To je manjši obliž na rano

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z ekipnimi vožnjami se je na tekmi svetovnega pokala v Tacnu zaključilo zadnje dejanje sobotnega programa. Med kanuisti so na najvišjo stopničko stopili Slovenci, slovenski kajakaši so bili drugi.

Ekipne tekme na tekmah svetovnega pokala so letošnja novost, saj so se pred tem ekipne vožnje vozile le evropskih in svetovnih prvenstvih. Tudi v tem delu tekmovanja slovenska reprezentanca nastopa več kot odlično.

Slovenski kanuisti so v ekipnih vožnjah še enkrat potrdili, da sodijo v sam svetovnih vrh, saj so se na vseh tekmah do zdaj uvrstili na stopničke. To jim je uspelo tudi v Tacnu, ko so dosegli še tretjo zmago na tekmah svetovnega pokala. Slovenske barve so zastopali Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič. Drugo uvrščene Slovake so na domači progi ugnali za več kot štiri sekunde, tretje mesto pa si je priveslala reprezentanca Nemčije. Ta zmaga je bila obliž na rano Benjaminu Savšku, ki se mu posamična vožnja ni najbolje posrečila. "Manjši obliž je, saj je to zmaga na domačih tleh. Moral sem popraviti vtis iz posamične tekme. Na progi smo se super ujeli in čolni so nam zelo lepo tekli vse do cilja. Peljali smo praktično brez napak," je povedal osmoljenec posamičnih voženj, ki se je zaradi slabega nastopa v posamični tekmi nekolik težje zbral za ekipno tekmo. "Malo težje sem se pripravil na ekipno tekmo, saj je bilo prisotnega kar nekaj razočaranja po posamični tekmi, ampak se mi je uro pred štartom le uspelo zbrati in osredotočiti na tekmo, tako da nam je potem vse skupaj super uspelo, je še povedal kanuist iz tacenskega kluba, ki mu letos nikakor ne uspe finalna vožnja. Beni, ki je lani veslal na olimpijskih igrah, priznava, da je samozavest nekoliko načeta, vendar verjame, da se bo do naslednjih tekem sestavil in napadal na polno.

Zelo dobro so nastopili tudi slovenski kajakaši. Peter Kauzer, Janoš Peterlin in Martin Albreht so v ekipnih vožnjah zasedli 2. mesto. Če Martin Albreht na začetku proge ne bi napravil napako, bi se verjetno tudi oni veselili zmage. Zmagala je reprezentanca Nemčije, tretjo mesto pa je zasedla reprezentanca Italije.

V nedeljo so na sporedu še polfinalne in finalne vožnje kajakašic in dvojcev, kjer bodo tekmovali trije slovenski čolni. Med kajakašicami bosta nastopili Eva Terčelj in Urša Kragelj med dvojci pa Sašo Taljat in Luka Božič.

Ne spreglejte