Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 9. 2017,
7.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

svetovno prvenstvo Lucija Hribar Teja Belak Tjaša Kysselef

Sobota, 30. 9. 2017, 7.08

6 let, 6 mesecev

Svetovno prvenstvo v gimnastiki, Montreal

Belakova bo zaradi slabe forme izpustila svetovno prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Teja Belak Andrej Mavrič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovensko žensko reprezentanco bosta na gimnastičnem svetovnem prvenstvu v Montrealu prihodnji teden sestavljali Tjaša Kysselef in Lucija Hribar, najboljša Slovenka zadnjih sezon Teja Belak pa v Kanado ni odpotovala zaradi slabše pripravljenosti. Selektor Andrej Mavrič si je želel drugače, a mu svoje varovanke ni uspelo prepričati.

"SP se ne bomo udeležili z našo najboljšo Tejo Belak. Odločitev je takšna, ker trenutna Tejina forma ni na najvišji ravni. Načrt, da bi otežila svoje skoke, ni bil uspešen. Odločila se je, tako sva bila tudi dogovorjena, da na SP na gre. Takoj za njo sta Tjaša, s katero računamo na najvišjo žensko uvrstitev, in Lucija, ki bo tam nastopila prvič in bo nabirala izkušnje. Je pa že pokazala, da lahko dostojno zastopa Slovenijo," je pojasnil selektor Andrej Mavrič.

"S Tejo sva bila tako dogovorjena od začetka leta. Vseeno sem ji predlagal, da bi šla, ampak je sama rekla ne. To sem sprejel in se tega držal," je dodal.

Mavrič je ocenil, da bi s svojima trenutnima skokoma Belakova SP končala nekje med 12. in 15. mestom. "Lahko si kakšno mesto nižje ali višje. Na to sem igral, zato sem ji predlagal, da gre. Verjetno se je prav odločila, glede na to, da ji ni uspela priprava, kot je bila načrtovana."

Tjaša Kysselef se bo predstavila na preskoku in parterju. | Foto: Vid Ponikvar Tjaša Kysselef se bo predstavila na preskoku in parterju. Foto: Vid Ponikvar

"Tjaša Kysselef na največjih tekmah v sebi najde živalsko moč"

V Kanado je Mavrič odpeljal Tjašo Kysselef, ki se bo predstavila na preskoku in parterju, ter debitantko Lucijo Hribar, ki bo nastopila na vseh štirih orodjih. Največ pričakuje od Kysselefove, zadovoljen bo, če bo končala okoli 20. mesta.

"Za Tjašo so takšna tekmovanja velika motivacija. Takrat v sebi najde neko živalsko moč. Pripravljala se je s takšnimi skoki, kot sem jih od nje zahteval, da sploh gre na SP. V zadnjih dneh je na treningih garala. Škoda, da je prej malo zamudila. Ampak za takšna tekmovanja se zelo dobro motivira. Pričakujem dober nastop," o najbolj izkušeni Slovenki v Montrealu pravi Mavrič. Kysselefova je bila do zdaj na SP najboljša 15.

Hribarjeva po izkušnje

Manj, razumljivo, pričakuje od Hribarjeve, ki je letos prestopila v člansko konkurenco in bo po spomladanskem evropskem prvenstvu debitirala še na svetovni sceni. "Je zelo mlada tekmovalka. Zanjo je to prvo svetovno prvenstvo. Tja gre nabirat izkušnje, ampak ne kar tako. Pokazala je že neko raven, da lahko dostojno zastopa Slovenijo. Ne pričakujem pa finalnih nastopov."

Ne spreglejte