Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 3. 2015,
21.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volleyball odbojka finale 1 DOL

Sobota, 28. 3. 2015, 21.58

8 let

Bankirke imele tudi malce sreče: Kamničanke v četrtem nizu zapravile nemogoče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi tekmi finala 1. DOL za ženske doma premagale Calcit Volleyball s 3:1 (19, -22, 20, 23).

Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvi finalni tekmi državnega prvenstva s 3:1 premagale ekipo Cacit Volleyball Kamnik in si pred drugo tekmo, ki bo prihodnjo sredo v Kamniku, priigrale prednost. Igra ni bila na vrhunski ravni, saj sta si ekipi privoščili preveč napak, pešal pa je zlasti sprejem.

Gostje so v uvodnih minutah prvega niza imele nekaj težav s sprejemom, gostiteljice so znale to unovčiti, dosegle nekaj točk zapovrstjo in povedle 14:10. Trener Kamničank Gašper Ribič je vzel pol minute odmora, a se stanje na igrišču v nadaljevanju tekme ni spremenilo; ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:12. Po asu Marine Kaučič in že šesti točki Ize Mlakar je prednost Mariborčank narasla na 18:12. Ribič je posegel tudi po menjavah, ki pa niso prinesle želenega učinka. Gostiteljice so povedle z 21:13, nato pa malo "predahnile", tako da so se gostje v končnici približale na štiri točke (23:19), preobrata pa niso bile sposobne narediti.

Gorenjke so drugi niz začele bolj odločno, kar se jim je obrestovalo. Če so imele v prvem nizu težave s sprejemom imele gostje, so jih v drugem imele gostiteljice. Te so si ob prvem tehničnem odmoru priigrale dve točki prednosti, v nadaljevanju povišale prednost na tri točke (12:9). V nadaljevanju je domača ekipa zaigrala za spoznanje bolje, pri izidu 15:15 pa izničila prednost tekmic. Obetala se je zanimiva končnica, v kateri je mariborska ekipa povedla 20:18, toda kamniški vrsti je uspel preobrat z vodstvom 21:20. Pri rezultatu 22:22 so gostje z blokom osvojile dve točki zapored, povedle 24:22, Lana Ščuka pa je s 25. točko poskrbela za izenačenje v nizih.

Vodile z 22:15 in vseeno izgubile

Mariborske odbojkarice so v začetku tretjega niza pokazale povsem drug obraz. Zaigrale so bolj zbrano, odločno in zanesljivo, njihovi začetni udarci so povzročali veliko težav igralkam na drugi strani mreže in posledica take igre je bilo vodstvo 11:5. Toda namesto da bi nadaljevale v takem slogu, so se v njihovi igri začele pojavljati napake, prednost je do drugega tehničnega odmora skopnela na tri točke. Ko je začetne udarce začela izvajati Sara Najdič, je prednost narasla na 21:15, a se Gorenjke niso predale, prepolovile so zaostanek, v ključnih trenutkih pa so morale priznati premoč mariborske vrste.

Četrti niz je spet prinesel spremembo na igrišču. Gostje so začele silovito, pri njihovem vodstvu 5:1 je bil Najdič primoran vzeti polminutni odmor, ki pa ni veliko pomagal, saj so ritem igre še naprej narekovale Kamničanke. Ob bledi igri Mariborčank v polju, zlasti pa ob slabem sprejemu, so povišale vodstvo na 12:6. V napadu se je zaustavilo tudi Mlakarjevi, ki je le tu in tam dosegla točko. Ob drugem tehničnem odmoru so gostje imele pet točk naskoka, nato pa prednost povišale na domala nedosegljivih sedem točk (22:15). Nato pa se je začela drama. Mariborčanke so po začetnih udarcih Anite Sobočan osvojile šest točk zapored, dve tudi z blokom Saše Planinšec, nato jim je uspel preobrat z vodstvom 24:23, zmagovito točko pa je dosegla Mlakarjeva.

Ne spreglejte