Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
7. 2. 2014,
13.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jošt Zakrajšek

Petek, 7. 2. 2014, 13.12

8 let

Avstralci so ga zavrnili, odhaja v Argentino

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski kajakaš Jošt Zakrajšek se je na mirnih vodah že dodobra uveljavil, saj je postal opazen tudi že med najboljšimi kajakaši v svetovni karavani.

Jošt Zakrajšek se je za letos odločil, da bo glavne priprave opravil v Južni Ameriki, natančneje v Argentini. Nekdanji slalomist na divjih vodah bo treniral v bližini Buenos Airesa v mestu Tigre. "Temperature v Argentini so idealne, fitnes naj bi bil bojda v redu. Neke prave proge sicer tam ni, vendar za ta obdobje treninga to ni pomembno."

Odločil sem se za Argentino

Ko se je Jošt odločil za prestop v mirne vode so nekateri zmajevali z glavo. Skozi leta trdega treniranja pa je dokazal, da se z močno voljo da storiti marsikaj. "To je moja peta sezona v kajaku na mirnih vodah, tako da sem skozi ta leta spoznal že kar nekaj tekmovalcev. Tudi moji rezultati so že tako dobri, da se tuji tekmovalci bistveno bolj zanimajo za skupni trening z mano. Letos sem se odločil za Argentino iz kjer prihaja Daniel dal Bo, ki je bil v pretekli sezoni na razdalji 5000 metrov zmeraj uvrščen med prve tri, na svetovnem prvenstvu pa je bil drugi," je tik pred odhodom v Argentino razlagal Jošt, ki je še lani imel težave z vključevanjem v tuje ekipe s katerimi je želel opravljati trening.

"Lanska sezona je bila tista, ko sem začel postajati dober. Lani v Avstraliji sem imel željo, da bi treniral z avstralskimi tekmovalci, ampak me niso hoteli vzeti zraven. Letos pa se je pokazalo, da že kar nekaj tekmovalcev želi trenirati z menoj, saj sem lahko zbiral med tremi ali štirimi možnostmi. Odločil sem se za Argentino," razlaga kajakaš s Trzina, ki se v Slovenijo vrača marca, ko bo na sporedu državno prvenstvo na Mostu na Soči.

Spal bo v klubu

Kajak je šport, kjer se tekmovalci velikokrat ubadajo s finančnimi težavami. Nič drugače ni pri Joštu, ki je z letošnjim letom izgubil nekaj glavnih sponzorjev. "Super je, če prideš nekam kot povabljen ali pa če prideš kot tujec in se hočeš pridružiti določeni ekipi. Tudi s finančnega vidika bo v Argentini bistveno bolj ugodno, saj bom spal v njihovem klubu, tako da bo strošek le letalska karta," zadovoljno razlaga Zakrajšek, ki je v kajakaški karavani nase opozorili v pretekli sezoni.

Čoln si bo sposodil kar v Argentini

"V mirnih vodah je fino, ker si lahko čoln sposojaš. Vzameš svoj sedež in veslo, čoln si sposodiš in treniraš. Sicer redko dobiš model čolna, ki ga dejansko veslaš. Pomemben je trening in občutki zavesljaja. Na svoj čoln se lahko potem v nekaj dneh navadiš."

Ne spreglejte