Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2013,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Berčič Eva Terčelj Sašo Taljat Peter Kauzer

Ponedeljek, 19. 8. 2013, 15.26

8 let

Anže Berčič vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po izjemno uspešnem koncu tedna v Tacnu, kjer so slovenski slalomisti osvojili tri zlate, srebrno in dve bronasti kolajni, je prišlo do sprememb tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Po dveh zaporednih zmagah v Španiji in Tacnu se je na vrh lestvice najboljših kanuistov zavihtel Anže Berčič, ki ima pred nosilcem olimpijske kolajne iz Londona Siderisom Tasiadisom iz Nemčije dve točki prednosti. Tretji je Slovak Matej Benuš. Benjamin Savšek je pred zadnjo tekmo svetovnega pokala, ki bo konec tedna v Bratislavi, deveti, Luka Božič pa 14. Trenutno drugo mesto v konkurenci kajakašic zaseda Eva Terčelj, ki je bila v Španiji najboljša, v Tacnu pa je tekmovanje končala na tretjem mestu. Vodi Avstralka Jessica Fox, ki je zbrala 169 točk, Terčeljeva jih ima 158. Tretja je Slovakinja Jana Dukatova. Urša Kragelj, zmagovalka lanskoletnega svetovnega pokala, je sedma, Ajda Novak, ki je nastopila le v Tacnu, pa je 36.

Druga sta tudi Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta po zaslugi treh tretjih mest zbrala 183 točk. Vodi francoska dvojica Gauthier Klauss – Matthieu Peche, tretja pa sta Slovaka Ladislav in Peter Škantar. Mlada slovenska dvojca, ki sta svoj prvi nastop na tekmah svetovnega pokala doživela v Tacnu, sta uvrščena proti koncu lestvice. Jakob Jeklin in Niko Testen sta 39., Peter Žnidaršič in Luka Žganjar pa 40.

Z zmago v Tacnu se je na četrto mesto povzpel kajakaš Peter Kauzer, ki je na letošnjih tekmah zbral 163 točk. Prva tri mesta zasedajo nemški tekmovalci. Fabian Dörfler ima 193 točk, Sebastian Schubert 180, Hannes Aigner pa 177. Visoko je uvrščen tudi Martin Albreht, ki je osmi, Janoš Peterlin je 17., Simon Brus 42., Jure Meglič pa 65.

V konkurenci kanuistk z naskokom vodi Avstralka Jessica Fox, druga je Čehinja Katerina Hoškova, tretja pa Britanka Mallory Franklin. Nina Bizjak je 27., Alja Kozorog pa 29.

Ne spreglejte