Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 6. 2021,
21.24

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Deni Kožul kvalifikacije evropsko prvenstvo Varšava

Sreda, 23. 6. 2021, 21.24

2 leti, 10 mesecev

varšava, evropsko prvenstvo, 2. dan

Tofantova v glavnem žrebu, angina dokončno ustavila Kožula

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Andreja Ojsteršek Urh in Deni Kožul | Deni Kožul je moral priznati premoč angini. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Deni Kožul je moral priznati premoč angini.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Drugi dan evropskega prvenstva v Varšavi za posameznike in dvojice v namiznem tenisu je bila v slovenskem taboru najbolj zadovoljna Ana Tofant, ki se je uvrstila v glavni žreb tekmovanja. Deni Kožul pa je danes zaradi angine brez boja predal dvoboj dodatnih kvalifikacij proti Slovaku Jakubu Zelinki in tako končal tekmovanje.

Blizu napredovanje je bila tudi Katarina Stražar, vendar je v repasažu po vodstvu z 2:1 izgubila proti Srbkinji Sabini Šurjan. V glavnem žrebu bo med moškimi dvojicami s Hrvatom Tomislavom Pucarjem igral tudi Darko Jorgić, ne pa tudi Bojan Tokić in Deni Kožul. Aktualni slovenski državni prvak, Kožul, je zaradi bolezni moral predčasno končati z evropskim prvenstvom.

Že prvi dan evropskega prvenstva je imel Kožul veliko zdravstvenih težav, kljub temu pa se mu je v posamični konkurenci uvrstiti v repasaž, v mešanih dvojicah pa s Stražarjevo v žreb. Toda danes bi bil njegov nastop preveč tvegan, zato je vse svoje dvoboje predal.

Kar zaradi bolezni ni uspelo Kožulu, je v repasažu Tofantovi. V dopoldanskem programu je s 3:0 v skupini 16 premagala Lindo Zeqiri s Kosova in s tem osvojila drugo mesto. Dobro dnevno formo je unovčila tudi v repasažu, kjer je bila s 3:0 boljša še od Grkinje Elisavet Terpou.

Z zmago s 3:2 proti Luksemburžanki Tessy Gonderinger je drugo mesto v skupini 11 osvojila tudi Stražarjeva, ki je bila v repasažu proti Sabini Šurjan blizu uspeha, saj je vodila z 2:1 v nizih, na koncu pa je srbska igralka s preobratom prišla do zmage. Še drugič pa je v skupini 5 izgubila Lara Opeka. Debitantko na članskem evropskem prvenstvu je s 3:1 premagala Litovka Kornelija Riliskyte.

V svojem prvem nastopu na letošnjem evropskem prvenstvu se je zmage veselil najbolje uvrščeni slovenski igralec na svetovni lestvici, Jorgić. Vendar sta se morala s Pucarjem pošteno potruditi, da sta zlomila odpor Aleksandra Lusina iz Estonije in Moldavca Vladislava Ursuja. Končni izid je bil 3:2. S porazom se je od evropskega prvenstva poslovil tudi Peter Hribar, ki je med dvojicami z Italijanom Marcom Rechom Daldosso izgubil proti Turkoma Ibrahimom Gündüzom in Abdullahom Yingenlerjem z 1:3.

Darko Jorgić se je veselil zmage, a sta se morala s Pucarjem pošteno potruditi. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Darko Jorgić se je veselil zmage, a sta se morala s Pucarjem pošteno potruditi. Foto: Urban Urbanc/Sportida

V četrtek se bodo začeli tudi boji v glavnem delu v posamični konkurenci, današnji žreb pa za slovensko izbrano vrsto ni bil najbolj ugoden. Jorgić, osmo postavljeni nosilec, se bo v prvem krogu pomeril s Hrvatom Željkom Filipom, v primeru zmage pa v drugem krogu proti zmagovalcu dvoboja med Italijanom Marcom Rech Daldossom in Švedom Antonom Kallbergom.

Izkušeni Tokić, za katerega bo to sploh prvi letošnji nastop v Varšavi, bo v uvodnem krogu igral proti Čehu Tomasu Polanskemu. Če bo Novogoričan ta dvoboj dobil, se bo v drugem krogu pomeril z boljšim iz dvoboja med Nemcem Ruwenom Filusom in Srbom Zolzanom Petom. V osmini finala pa bi se Jorgić in Tokić lahko srečala med sabo, a bosta pred tem morala obakrat zmagati.

Nič kaj lahko delo v prvem krogu glavnega žreba ne čaka niti Tofantove, saj bo njena nasprotnica Angležinja Tin-Tin Ho. Težki nasprotnici ju s Stražarjevo čakata tudi v igri dvojic, kjer se bosta v prvem krogu pomerili z ukrajinskima obrambnima igralkama, Gano Bilenko in Tatjano Gaponova, medtem ko bosta Jorgić in Pucar igrala proti nemški dvojici Timo Boll in Patrick Franziska.

Preberite še:

Deni Kožul
Sportal Slab začetek EP za slovenske namiznoteniške igralce
Ne spreglejte