Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 7. 2021,
23.01

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

spust Anže Urankar Ana Šteblaj

Petek, 2. 7. 2021, 23.01

2 leti, 9 mesecev

banjaluka, svetovni pokal, spust

Ana Šteblaj na reki Vrbas do prve zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Spustaši na divjih vodah so na reki Vrbas v Banjaluki začeli nastope na tekmah svetovnega pokala in takoj navdušili. V petek je bila na vrsti prva tekma v sprintu na divjih vodah in Ana Šteblaj je zmagala med kajakašicami, Anže Urankar med kajakaši, Nejc Žnidarčič pa je osvojil tretje mesto.

Kajakašica ljubljanskega kluba Šteblajeva je na reki Vrbas poskrbela za izjemen uspeh. V svojem prvem nastopu na tekmah svetovnega pokala v karieri je takoj prišla do prve zmage.

V polfinalu sprinterske preizkušnje je bila tretja za Francozinjama Pauline Freslon in Lise Vinet, v odločilni vožnji pa je ugnala vse tekmice. Na koncu je bila 70 stotink sekunde hitrejša od Čehinje Zuzane Dziadkove, tretja pa je bila izkušena Francozinja Lise Vinet.

V finalu kajakašic je veslala tudi Živa Jančar in na koncu osvojila 13. mesto. Tretja Slovenka na Vrbasu Nika Ozimc se ni uspela uvrstiti v finale, saj je bila po prvi vožnji 25., po drugi pa 18.

Urankar našel najhitrejšo linijo

Za kar dvojne stopničke med kajakaši sta poskrbela svetovna prvaka v tej disciplini. Tokrat je najhitrejšo linijo v kanjonu reke Vrbas našel Anže Urankar in se veselil svoje druge zmage na tekmah svetovnega pokala. V tesnem finalu je bil devet stotink hitrejši od Francoza Felixa Bouveta, na tretje mesto pa se je uvrstil Nejc Žnidarčič, ki je bil 68 stotink počasnejši od svojega ekipnega kolega. Izjemen dan sta s četrtim in sedmim mestom med kajakaši dopolnila še Simon Oven in Vid Oštrbenk.

Preostali slovenski predstavniki v Banjaluki se danes niso uspeli uvrstiti v finale. Tim Novak je v kvalifikacijah kajakašev zasedel deseto in 18. mesto, Tjaš Til Kupsch je bil v isti kategoriji 27. in 23.

Med kanuisti je veslal Nejc Gradišek. Po prvem kvalifikacijskem nastopu je bil 14., v drugem pa osmi, tako da se mu je finale izmuznil za vsega eno mesto. Zmagal je izkušeni Čeh Vladimir Slanina, drugi je bil Francoz Quentin Dazeur, tretji pa Italijan Tommaso Mapelli.

Preberite še:

Pokal Tacen Kajak Kanu 2020
Sportal Tacen bo gostil SP v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane
Ne spreglejte