Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 7. 2020,
19.15

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

boks Ema Kozin

Torek, 28. 7. 2020, 19.15

3 leta, 9 mesecev

Ema Kozin za prestižen naslov organizacije WBC

Američanka izbrala, naša šampionka za prestižni naslov v srednji kategoriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Ema Kozin  - Maria Lindberg Stožice | Ema Kozin ima priložnost, da svojo zbirko pasov obogati še z izjemno prestižnim organizacije WBC. | Foto Vid Ponikvar

Ema Kozin ima priložnost, da svojo zbirko pasov obogati še z izjemno prestižnim organizacije WBC.

Foto: Vid Ponikvar

Najboljša slovenska boksarka Ema Kozin se bo 5. septembra na Bavarskem v Nemčiji borila tudi za prestižen naslov organizacije WBC (World Boxing Council) v srednji kategoriji, saj se je ena od največjih zvezdnic boksa, Američanka Claressa Shields, odločila, da bo naslov svetovne prvakinje WBC branila v supervelterski kategoriji.

Za Emo Kozin se stvari razvijajo dobro, iz organizacije WBC, poleg IBF, WBA in WBO ene od štirih najpomembnejših na svetu, so te dni njenemu taboru že poslali jamstva, ki domala že stoodstotno potrjujejo, da se bo 5. septembra v Donauwörthu borila za najpomembnejši šampionski pas v karieri.

Bo Urugvajki uspelo priti v Evropo?

Enaindvajsetletna Ljubljančanka bo sicer branila še naslova svetovne prvakinje po različicah Wiba in WBF. Po koronakrizi za zdaj dobro kaže tudi prirediteljem boksarskega spektakla na jugu Nemčije, dvoboji bodo potekali na prostem, najverjetneje bo veljala omejitev gledalcev, še največja težava pa je z načrtovano nasprotnico Eme Kozin, Urugvajko Chris Namus, nam je povedal Emin trener Rudolf Pavlin. "Vprašanje je, ali ji bo sploh uspelo pripotovati v Evropo, saj je v Urugvaju še vedno močno omejen letalski promet, zapleti so s karantenami in ne vem še čem," pravi.

Že zdaj iščejo rezervno tekmico, a primernih v Evropi ni na pretek. Kozinova in njen tabor se bosta v Nemčijo podala nekaj dni pred dvobojem, da se naša borka privadi na razmere, spozna prizorišče, zunanji ring pa ji ne bi smel povzročati težav, saj se je pod milim nebom še tepla na nekaj ekshibicijah. "Pričakujemo sicer, da bodo tudi v začetku septembra temperature še zelo visoke, a tudi to ne bi smelo biti težava, saj je Ema fizično izjemno pripravljena. Upam si trditi, da celo najbolje v življenju," še pravi Pavlin.

Preberite še:

Ema Kozin Rudolf Pavlin
Sportal Slovenska šampionka čaka na odločitev ameriške superzvezdnice
Sportal Odpovedali na celi črti: tega ne bi smeli dopustiti #video
Ne spreglejte