Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 9. 2011,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aljaž Pegan

Nedelja, 25. 9. 2011, 18.16

8 let

Aljaž Pegan v Mariboru le v vlogi navijača

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tridnevni gimnastični praznik v Mariboru, 44. Šalamunov memorial je pozorno spremljal tudi slovenski as Aljaž Pegan.

Ljubljančan, ki je nazadnje tekmoval maja lani na tekmi zvezd v Moskvi, ko je vknjižil še svojo 32. zmago na tekmah za svetovni pokal, se je tako odpovedal še enemu nastopu. Kljub temu je v Mariboru navijal za reprezentančne kolege.

Potem ko je Pegan pred časom dokončno odpisal nastop na svetovnem prvenstvu v Tokiu (7. do 16. oktober) in s tem posledično tudi olimpijski nastop v Londonu, se je odločil tudi, da ne bo nastopil na svetovnem pokalu pred domačimi navijači. Trenira sicer ves čas in se skuša pripraviti tako dobro, da bi lahko spet izvajal sestavo na drogu, vendar trenutno še ni pripravljen za nastope na tako visoki ravni.

"Na tem svetovnem pokalu nisem nastopil. Za takšno potezo sva se s trenerjem odločila, ker še nisem dovolj dobro pripravljen. Sam upam, da se mi bo uspelo dovolj dobro pripraviti do naslednjega svetovnega pokala. Če mi bo to uspelo, bom zelo vesel, sicer se bom skušal pripraviti še na naslednje tekmovanje. Nisem še obupal," je povedal nekdanji svetovni in večkratni evropski prvak na drogu.

"S poškodbo gre na bolje, zadeve niso tako črne. Imam kar dober občutek, vendar na treningu napredujem zelo počasi. In prav to je vzrok za odpoved tekmovanj," je v športni dvorani Lukna pojasnil Pegan, ki si je ogledal vse dneve tekmovanja in navijal za reprezentančne kolege.

Še posebej ga zanima, kakšen bo razplet na drogu. "Seveda, da me zanima. Pa ne le drog, zanimajo me tudi druga orodja, kjer tekmujejo naši fantje. Do zdaj smo bili kar uspešni in jaz mislim, da jim bo šlo tudi danes dobro. Tu mislim predvsem na Mitjo (Petkovška, op. p.) na bradlji in Alena (Dimica, op. p.) na drogu, čeprav je imel Alen danes v dopoldanskih urah že eno naporno tekmovanje v mnogoboju v okviru priprav na svetovno prvenstvo, tako da mislim, da mu ne bo lahko nastopiti še v finalu droga," je dejal Pegan in dodal: "Z velikim veseljem pričakujem finale na drogu, kjer bom spremljal fante, s katerimi sem nekoč tekmoval, se boril in jih tudi premagoval. Še posebej me zanima Grk Vlasios Maras, nekdanji večkratni evropski in tudi svetovni prvak, kaj bo pokazal. Za konec pa bom fantom lahko podelil kolajne."

Ne spreglejte