Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 10. 2015,
16.37

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alen Dimic Sašo Bertoncelj Sebastijan Piletič

Petek, 16. 10. 2015, 16.37

5 let, 5 mesecev

''Alen trenira skoraj normalno, ima pa Sašo težave s komolcem''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski telovadci se vneto pripravljajo na svetovno prvenstvo v Glasgowu, ki se začne prihodnji petek z ženskimi kvalifikacijami.

Dekleta so že na Otoku, v bližini Londona na mini pripravah, fantje bodo do nedelje v Sloveniji, nato jih čaka pot na Škotsko. Težav s poškodbo Alena Dimica je konec, jih pa ima nekaj več Sašo Bertoncelj.

Dimic, ki je za SP predviden za mnogoboj, se je poškodoval prejšnji konec tedna pred Šalamunovim memorialom. Čeprav je bilo zaradi njegovih težav z nogo v slovenskem taboru nekaj skrbi, teh zdaj ni več, jih pa povzroča komolec Bertonclja. "Alen je dobro. Skoraj normalno. Ne dela še na polno, ampak je blizu temu. Sašo pa ima težave s komolcem. To me zdaj bolj skrbi. Njegove bolečine so spet tu. Težko trenira, zaradi tega je slabe volje. Je pa težko karkoli reči. Bomo videli, kako bo," je povedal Sebastijan Piletič.

"Sašo je zelo dobro pripravljen. Glede na pripravo, glede na število ponovitev, ko bo v položaju, poln adrenalin, ko bo vedel, da mora narediti, ima vse možnosti za finale. Kar se bo zgodilo, je težko reči. Odvisno je tudi od drugih. Drugi tekmovalci so zelo močni. Zelo so močni, imajo zelo težke vaje. S povečanjem težavnosti, se poveča tveganje. Nihče ni super človek, vsak lahko naredi napako. Na tej ravni se dogaja veliko napak, ker vsi tvegajo. Prepričan sem, da je Sašo dobro pripravljen," o možnostih prvega slovenskega aduta na konju z ročaji sicer meni Piletič, ki na Škotsko pelje še Roka Klavoro.

Bertoncelj v tej sezoni ni blestel. Na tekmah svetovnega pokala ni stopil na oder za zmagovalce, je pa na premiernih evropskih igrah v Bakuju osvojil zlato. Kljub temu si Škofjeločan, tako kot na vsaki tekmi, sam nalaga pritisk, saj si želi medaljo, ki bi mu prinesla olimpijske igre prihodnje leto v Riu de Janeiru. Tega se zaveda tudi selektor in trener Bertonclja.

Tjaša Kysselef in Teja Belak v boj za OI

"Pritisk bo močan. Zame je to najtežje tekmovanje. Ne samo za Saša, tudi za ostale kandidate, ki se borijo za OI prek enega orodja. Ogromno tekmovanj sem dal skozi, 25 let hodim okrog. Najhujša tekma je bilo svetovno prvenstvo v Tokiu leta 2011, ko so se borili za olimpijske igre. Lansko leto, na SP 2014 so vsi naredili vajo v finalu. Leta 2011 pa ni nihče naredil. Vsi so popadali, vsi so bili živčni, ker so si tako želeli, ker so vedeli, da je to edina možnost. Pritisk bo zelo velik. Tekma bo zelo, zelo težka. Bomo videli, kaj bo," pravi Piletič.

Če je imel Piletič več težav pri izbiri potnikov za Glasgow, je manj dela pri tem imel ženski selektor Andrej Mavrič.

"Mi smo se osredotočili na to, da punce, ki gredo na SP, delajo mnogoboj. Velike izbire ni bilo. Tjaša Kysselef in Teja Belak sta hitro izpolnili normo, Carmen Hrovat proti koncu. Kot je Carmen sama povedala, bo zadovoljna že z nastopom na SP. Teja in Tjaša se borita za mesto na OI, upam, da bo eni uspelo," pravi Mavrič in o možnostih dodaja: "Težko je povedati, ker ni odvisno samo od nas, ampak tudi od konkurence. Mislim, da bi, če bi izvedli vse sestave brez padcev in brez večjih napak, obe morali zbrati dovolj točk za uvrstitev na predolimpijski turnir in uvrstitev na OI."

Ne spreglejte