Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
28. 3. 2014,
10.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Urša Kragelj

Petek, 28. 3. 2014, 10.50

7 let, 12 mesecev

"Ah, tako hudo pa spet ni"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ena najboljših slovenskih kajakašic na divji vodi Urša Kragelj se že zadnji dve leti ubada s poškodbami, a mlada Primorka za novo sezono ostaja optimistična.

Pred dvema sezonama je Urša Kragelj med kajakašicami na divji vodi kraljevala, saj je zmagala v skupnem seštevku svetovnega pokala, bila pa je tudi prva slovenska kajakašica, ki je zmagala na tekmi svetovnega pokala. Pozneje se je za Kragljevo začela prava kalvarija. Pojavljati so se začele bolečine v rami, ki so jo spremljale celotno lansko sezono in jih še vse do danes ni popolnoma odpravila.

"Ah, tako hudo pa spet ni," so bile prve besede primorske kajakašice, ki je očitno vajena že vsega hudega. "Zdaj, ko sem začela poškodbo zdraviti z drugačnimi prijemi, gre na boljše. Težava je bila tudi v zakrčenosti hrbtenice, zato so bile tudi mišice bolj zakrčene. Očitno gre za bolj dolgotrajno težavo, kot sem sprva mislila. V zadnjih treh tednih gre z novimi razteznimi vajami na bolje. Stvari moram delati z glavo in se prilagajati situaciji, kar ni konec koncev nič slabega. Mislim, da mi je uspelo, da sem se dobro fizično pripravila na novo sezono," je pred začetkom sezone povedal Urša.

Stvari je treba delati z glavo

Vsekakor so tovrstne poškodbe za športnika psihično precej naporne. Urša si želi predvsem, da bi lahko vse težave v glavi odmislila, da se v mislih ne bi ubadala, ali jo bo bolelo ali ne. "Ko se ti nekaj zgodi, se moraš iz tega tudi nekaj naučiti. Jaz sem se naučila, da čeprav bolečina izgine, moram še naprej delati z glavo in ne smem pretiravati s količino treninga, saj se lahko kaj kmalu vrnem v prejšnje stanje. Biti moram previdnejša. Človek misli, da bo stvar rešil v enem mesecu, vendar ni zmeraj tako."

Kljub vsem težavam in pomanjkanju treninga na vodi, je Kragljeva prepričana, da se bo v letošnji sezoni lahko kosala z najboljšimi tekmovalkami. "V športu velik del odigrata tudi glava in izkušenost. Konec koncev je lahko tekmovalec še tako dobro pripravljen, a če ne bo imel pravega pristopa, ne bo dosegel velikega rezultata. Najpomembnejša stvar je želja in če je želja prava, potem lahko odpraviš poškodbo. Zagotovo bi si želela še kakšen kakovosten trening več, ampak mislim, da bo kljub temu dovolj, da se bom lahko merila z najboljšimi tekmovalkami."

Ne spreglejte