Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 4. 2016,
21.23

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Žan Luka Zelko

Četrtek, 28. 4. 2016, 21.23

7 let, 12 mesecev

"28. april 2016 si bom zapomnil za vedno"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Jadralec Žan Luka Zelko je na tekmi svetovnega pokala v francoskem Hyeresu prvič v karieri zmagal posamičen plov.

Žan Luka Zelko je v razredu laser v prvem plovu v cilj prijadral na 15. mestu, v drugem plovu pa je ciljno črto prečkal prvi in za seboj pustil najboljše jadralce razreda. Po štirih odjadranih plovih je napredoval na skupno 21. mesto. "Današnji dan si bom zapomnil za vedno, saj sem prvič zmagal posamičen plov na tekmi svetovnega pokala," je dejal Zelko.

V vodstvu je še vedno Nemec Philipp Buhl, drugi je Avstralec Tom Burton, tretji pa Britanec Nick Thompson

 

Mrakova in Macarolova četrti

V razredu 470 sta Tina Mrak in Veronika Macarol v cilj prijadrali na 27. in četrtem mestu. Po dveh dneh jadranja sta na skupnem osmem mestu.

Na prvem mestu v razredu 470 tudi po današnjem dnevu ostajata Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, na drugo mesto sta napredovali Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie, tretji pa sta Francozinji Camille Lecointrein Helene Defrance.

"Za nami je dolg dan. Zaradi brezvetrja je bil start prestavljen za dve uri in smo startali šele ob 15.30. V prvi regati je bilo manj vetra, startali sva pri barki, ker sva se želeli držati desne strani. Na žalost sva začeli slabo, obrnili in nisva bili na čistem vetru. Preveč časa vztrajali na desni strani, saj je imela prednost leva stran. Drugo regato sva začeli nižje pri pinu, na prvi boji obrnili kot prvi, nato pa sva krmo zelo slabo odvozili, ni nama uspelo ujeti ritma, zato sva regato končali kot četrti," sta povedali Mrakova in Macarolova.

 

V nedeljo regati za medalje

Pred jadralkami in jadralci sta še dva dneva jadranja, v razredih laser in 470 sta predvidena po dva plova na dan, skupaj osem, najboljših deset v posameznem razredu pa se bo pomerilo še v nedeljski regati za medalje.

Ne spreglejte