Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 9. 2011,
15.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matej Žagar

Nedelja, 11. 9. 2011, 15.49

8 let

Žagarju jubilejni deseti naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Stadion Matije Gubca v Krškem je bil prizorišče sklepnega dejanja letošnjega skupnega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške v speedwayu za posameznike.

Prvo mesto na dirki in že skoraj neverjetni deseti zaporedni naslov državnega prvaka Slovenije je domov odnesel Matej Žagar. Drugo mesto na dirki je pripadlo mlademu Hrvatu Dinu Kovačiću, šele po zmagi v dodatni vožnji proti klubskemu sotekmovalcu Aleksandru Čondi pa si je tretje mesto zasluženo privozil komaj 18-letni Krčan Matic Ivačič, ki je s tem dosegel največji uspeh svoje kratke kariere. Na drugo stopničko letošnjega državnega prvenstva se je povzpel prav tako član AMD Krško Samo Kukovica, tretjo pa si je prislužil še en Posavec Čonda.

Po najslabšem scenariju, če bi na dirki zmagal Kukovica, drugouvrščeni po treh letošnjih dirkah, bi Žagar za ponovitev in fenomenalno deseto zvezdico moral osvojiti vsaj sedmo mesto. A najboljši voznik slovenskega speedwaya ni dovolil takšnega scenarija, prepričljivo je dobil svoje prve tri vožnje, Kukovica na drugi strani pa je do tega trenutka v svojih nastopih že izgubil tri točke. To je tako že v deveti vožnji pomenilo, da se je Žagar vpisal v zgodovino, saj doslej še nikomur ni uspelo kaj podobnega.

"Desetega naslova sem resnično izjemno vesel, saj sem si ga želel že, ko sem postal prvak petič," pa je svoj zgodovinski uspeh komentiral Žagar in dodal: "Zagotovo mi pomeni več kot vmesni naslovi, zato zdaj že ciljam na dvajsetega. A nobenega od teh naslovov ne bi menjal za nastop v seriji SGP ta trenutek. To so moji otročički in ne izpustim jih iz rok za nič na svetu. Svetovno prvenstvo je potem spet druga zgodba." Žagarju namreč letos ni uspelo dobre forme potrditi še na najpomembnejši dirki sezone, kvalifikacijah za elitno serijo SGP, tako da bo moral za nov naskok na svetovno elito in morebiten nastop v svetovnem prvenstvu počakati še vsaj eno sezono.

Na dirki pa je bil za Žagarjevim hrbtom boj za preostala mesta v skupni razvrstitvi letošnjega prvenstva do konca napet. Pet najboljših bo namreč predvidoma dobilo priložnost za nastop v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v sezoni 2012. Kljub zmagi nad Žagarjem v 13. vožnji se višje kot do skupnega tretjega mesta ni uspelo prebiti Čondi, ga je pa to vrnilo v boj za stopničke na dirki, saj se je na ta račun lahko pomeril z mlajšim kolegom Maticem Ivačičem. Na skupno četrto mesto se je tako s povprečno vožnjo zavihtel drugi Ljubljančan v peterici Aleš Kraljič, peto mesto v prvenstvu pa je pripadlo še tretjemu Krčanu Denisu Štojsu.

Ne spreglejte