Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2019,
21.24

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Matej Žagar

Sobota, 15. 6. 2019, 21.24

4 leta, 10 mesecev

Žagar s sklonjeno glavo iz Prage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Matej Žagar | Matej Žagar je bil na koncu razočaran. | Foto Grega Valančič Sportida

Matej Žagar je bil na koncu razočaran.

Foto: Grega Valančič Sportida

Slovenski speedwayist Matej Žagar je na tretji postaji sezone svetovnega prvenstva v Pragi tretjič ostal brez polfinalnih bojev. V rednem delu je zbral le štiri točke in končal na 14. mestu. Zmagal je Poljak Janusz Kolodziej.

Žagar je na svojem jubilejnem 100. nastopu med elitno konkurenco v seriji Grand Prix upal na dober rezultat in morda prvi letošnji polfinale, toda na koncu je bil razočaran.

V nobeni od voženj Žagar ni zmagal, enkrat je bil drugi, dvakrat tretji, dvakrat pa ostal brez točk na zadnjem mestu, tako da je bil s štirimi točkami daleč od želenega polfinala.

Dirka za VN Češke, ki jo je že tradicionalno gostil stadion Marketa v Pragi, ni prinesla sreče najboljšemu slovenskemu vozniku. Petkove kvalifikacije so se za Žagarja sicer končale vzpodbudno, saj je na njih dosegel šesti najboljši čas, a tudi na tretji letošnji dirki mu ni uspelo unovčiti dobrih možnosti za izbiro startnega mesta.

Žagar, ki je več kot očitno v rezultatski krizi, bo moral pošteno pogledati v svoje motorje, saj je v Pragi, kjer je že stal na stopničkah, tokrat osvojil vsega štiri točke, svoj zadnji nastop na stoti dirki pa končal celo z odstopom že v drugem krogu.

Teoretično ima Slovenec na še sedmih dirkah sezone še dovolj časa za preobrat, kakršnega je uprizoril že tudi leta 2017. Takrat je bil proti koncu sezone v podobnem položaju, nato pa se z dvema zaporednima zmagama izstrelil nazaj med najboljšo osmerico, ki se vsako leto uvrsti med najboljše tudi za naslednjo sezono.

Žagar ima odprto še eno možnost, saj se mu je uspelo uvrstiti v finale kvalifikacij (Grand Prix Challenge), ki bo 24. avgusta v hrvaškem Goričanu. Prav po takšni dirki, ki je bila pred sedmimi leti tudi v Goričanu, se je Žagar takrat spet uvrstil v druščino najboljših.

V finalu je nekoliko presenetljivo slavil Kolodziej, ki je tako dosegel prvo zmago v karieri, premagal je Danca Leona Madsna in rojaka Patryka Dudka. Na vrhu SP sta po treh dirkah s po 40 točkami Dudek in Madsen, tretji je s 36 zmagovalec dirke v Krškem Poljak Bartosz Zmarzlik, ki je tokrat ostal brez polfinala. Žagar je zbral 17 točk in je 12.

Sezona na najvišji ravni se bo nadaljevala 6. julija v švedskem Hallstaviku.

Ne spreglejte