Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 7. 2018,
17.01

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

speedway Matej Žagar

Nedelja, 29. 7. 2018, 17.01

5 let, 9 mesecev

Žagar neuspešen v kvalifikacijah za SP 2019

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Speedway | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Najboljši slovenski speedwayist Matej Žagar ni bil uspešen v lovu na kvalifikacijsko vozovnico za svetovno prvenstvo 2019. Na odločilni kvalifikacijski dirki v nemškem Landshutu je bil 14., prva tri mesta, ki vodijo v elito za naslednjo sezono, pa so si privozili Poljak Janusz Kolodziej, Danec Niels-Kristian Iversen in Šved Antonio Lindbaeck.

Žagarju letos na najvišji ravni speedwaya ne gre najbolje; v seštevku SP oziroma serije Grand Prix je po polovici sezone na 11. mestu, do osmega, ki še neposredno vodi v SP tudi za leto 2019, pa ga trenutno loči 12 točk. Zdaj je ostal brez rezervne možnosti - če bi kvalifikacije oziroma finale v Landshutu končal med prvimi tremi, bi imel sezono 2019 na najvišji ravni že zagotovljeno.

Tako mu za nastop med 16 najboljšimi na svetu tudi v naslednji sezoni zdaj preostaja upanje na preboj med prvo osmerico do konca te sezone ali pa na vabilo. V elitnem speedwayskem tekmovanju namreč prvih osem iz vsake sezone avtomatično dobi vozovnico še za naslednjo, tri mesta zasedejo kvalifikanti, štiri pa nato zapolni vodstvo tekmovanja s posebnimi vabili; eno takšnih je Žagar dobil predlani.

Matej Žagar
Sportal Žagar, ki ni zadovoljen s formo in motorjem, za najboljšimi

Na finalu kvalifikacij v Landshutu, dirki SGP Challenge, pa je bil serijski slovenski prvak daleč od mest pri vrhu. Končal je na 14. mestu z dvema točkama, v razburljivem boju za vrh pa so si dragocene stopničke priborili Kolodziej, Iversen in Lindbaeck. Šved je do tretjega mesta prišel po dodatni vožnji, saj je imel enako število točk kot Britanec Craig Cook.

Kolodziej se bo 2019 vrnil v SP kot stalni voznik po kar sedmih letih premora, precej manj pa je bil odstoten Iversen, ki je iz tekmovanja izpadel lani. Prav tako le leto premora bo imel 2019 Lindbaeck.

spidvej speedway krsko 2016
Sportal Šov v Krškem prestavili na september
Ne spreglejte