Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 6. 2018,
23.14

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

speedway Matej Žagar

Sobota, 30. 6. 2018, 23.14

5 let, 10 mesecev

speedway, VN Danske

Žagar, ki ni zadovoljen s formo in motorjem, za najboljšimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Matej Žagar | Foto Grega Valančič Sportida

Foto: Grega Valančič Sportida

Danski Horsens je gostil tretjo od desetih dirk letošnje speedwayske serije grand prix. Slovenec Matej Žagar pa letošnje VN Danske ne bo ohranil v dobrem spominu. Slovenski prvak, ki nastopa z licenco AMZS, je na svoj račun dodal vsega pet točk, saj je dirko končal na enajstem mestu.

Brez večjih težav je tokratno preizkušnjo dobil Britanec Tai Woffinden, ki je s tem le še povečal tudi prednost v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Drugo mesto je pripadlo Rusu Artemu Laguti, tretje pa ameriškemu veteranu Gregu Hancocku.

Dirka je minila v luči sicer solidno pripravljene proge, ki pa dirkaško sploh ni zadovoljila, saj ni dovoljevala skoraj nobenega prehitevanja, hkrati pa so bila startna mesta tako selektivna kot že dolgo ne. Neverjetno prednost so imeli vozniki, ki so startali iz povsem notranjega položaja, od tam so na tej dirki dirkači v 23 vožnjah kar 16-krat zmagali. Tudi v obeh polfinalnih in v finalni vožnji.

Ob slabih startih, ki so tokrat povsem pokvarili Žagarjev rezultat, saj je v petih vožnjah kar trikrat ostal brez točk, je bila smola pri žrebu le še pika na i dirke, ki jo bo treba v njegovi ekipo čim bolje analizirati in nato tudi čim prej pozabiti.

Tudi edina zmaga člana AMTK Ljubljana je bila tako s položaja A. Po niti ne najboljšem startu je bila hitra linija s tega mesta dovolj, da je Žagar povedel in z dobro vožnjo, kljub napadom Lagute, ki je vozil ob njem, privozil do pomembnih treh točk.

Dirko je zaključil še z enim drugim mestom in tako vsaj malo popravil vtis na tej dirki, kjer je lani blestel s petim mestom in enajstimi osvojenimi točkami.

Matej Žagar ni zadovoljen ne s formo ne z motorjem. | Foto: STA , Matej Žagar ni zadovoljen ne s formo ne z motorjem. Foto: STA ,

Štarti niso delovali, kot bi si želel

Tako je tudi zdrsnil iz najboljše osmerice, ki na koncu sezone zagotavlja obstanek med najboljšimi. Sedem dirk pred koncem sezone, kar seveda še ne pomeni preplaha, na 12. mestu za osmim zaostaja za pet točk.

"V tem delu sezone me ne spremlja forma, ki bi si jo želel, kar se je več kot poznalo tudi pri mojih startih, ki enostavno niso funkcionirali, če pa nimaš na taki stezi in v taki konkurenci dobrih startov, pa težko karkoli opraviš tako, kot bi si želel," je po dirki povedal Žagar in dodal: "Do Švedske bom dal motorje na servis, saj prav tako ne delujejo, kot bi morali, in upam, da bo potem bolje."

Naslednja, četrta dirka čaka najboljšo petnajsterico že čez en teden, ko se bodo za VN Švedske prvič v zgodovini SGP-serije pomerili v Hallstaviku.

Izidi, dirka za VN Danske:


1. Tai Woffinden (VBr) 18 točk, 
2. Artem Laguta (Rus) 12, 
3. Greg Hancock (ZDA) 16, 
4. Jason Doyle (Avs), 
5. Nicki Pedersen (Dan) oba 12, 
6. Emil Sajfutdinov (Rus) 11, 
7. Bartosz Zmarzlik (Pol) 10, 
8. Chris Holder (Avs) 9, 
9. Fredrik Lindgren (Šve) 7, 
10. Patryk Dudek (Pol) 6, 
11. Matej Žagar (Slo) 5 ...


* Točke v SP po 3. od 10 dirk:


1. Woffinden 49 točk, 
2. Lindgren 39, 
3. Sajfutdinov 34, 
4. Laguta 33, 
5. Hancock 31, 
6. Dudek 30, 
7. Janowski 29, 
8. Doyle 26 
... 
12. Žagar 12

Matej Žagar
Sportal Slovenci ob premieri za točko ob finale
 
Valteri Bottas
Sportal Bottas petič z najboljšega štartnega položaja, Vettel kaznovan
Ne spreglejte