Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 7. 2018,
21.52

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Matej Žagar

Sobota, 7. 7. 2018, 21.52

5 let, 10 mesecev

Grand Prix za VN Švedske

Žagar na Švedskem do 9. mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Matej Žagar | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski speedwayist Matej Žagar je na dirki serije Grand Prix za veliko nagrado Švedske v Halstaviku osvojil končno deveto mesto. Zmagal je Poljak Maciej Janowski pred Švedom Fredrikom Lindgrenom in rojakom Bartoszem Zmarzlikom.

Po slabi predstavi na dirki za VN Danske, ki je bila le sedem dni nazaj, je Žagar to dirko začel izvrstno. Drugo mesto in zmaga v uvodnih dveh nastopih sta pomenila, da je že takoj na začetku zbral pet točk, kar mu je teden pred tem uspelo komaj v petih nastopih.

Ko je v tretjem in četrtem izhodu na stezo temu dodal le točko, pa je v svojem zadnjem nastopu v rednem delu dirke potreboval vsaj drugo mesto in s tem dve točki, da bi se uvrstil v polfinalni vožnji.

Nič kaj ugodna startna pozicija C, tretja od notranjega roba steze, k temu vsaj na papirju ni pripomogla kaj prida. To se je izkazalo tudi kmalu po dvigu startne vrvice. Žagar je sicer solidno startal, a v težki konkurenci se ni prebil dlje kot do tretjega mesta.

Matej Žagar | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Na koncu se je izkazalo, da Žagarju za napredovanje ne bi bilo dovolj niti drugo mesto. Žagar je tako na Švedskem osvojil dve točki več kot na Danskem, a to kljub vsemu ni pomenilo napredovanja v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Po razvrstitvi je dejansko napredoval z dvanajstega na enajsto mesto, a v tem tekmovanju šteje zgolj uvrstitev v osmerico, do katere je Žagarju pred to dirko manjkalo pet točk, po četrti od desetih letošnjih dirk pa je osmerica od najboljšega slovenskega voznika trenutno oddaljena za kar osem točk.

Skupno vodi danes čertrtouvrščeni Britanec Tai Woffinden s 65 točkami, sledi pa Lindgren s 45.

Naslednja, peta dirka sezone bo kot en največjih vsakoletnih spektaklov dirka za VN Velike Britanije v valižanskem Cardiffu.


Izidi:
1. Maciej Janowski (Pol) 18 točk, 2. Fredrik Lindgren (Šve) 15, 3. Bartosz Zmarzlik (Pol) 13, 4. Tai Woffinden (VB) 16, 5. Emil Sajfutdinov (Rus) 14, 6. Greg Hancock (ZDA) 10, 7. Jason Doyle (Avs) 9, 8. Artem Laguta (Rus), 9. Matej Žagar (Slo), 10. Andreas Jonsson (Šve), 11. Chris Holder (Avs), vsi 7 točk ...

* SP po 4. od 10 dirk:
1. Woffinden 65 točk, 2. Lindgren 54, 3. Sajfutdinov 48, 4. Janowski 47, 5. Hancock, 6. Laguta oba 41, 7. Dudek, 8. Zmarzlik, oba 36, 9. Doyle 35, 10. Holder 31, 11. Žagar 28, 12. Pedersen 25, 13. Pawlicki 14, 14. Cook 9 ...


 

Ne spreglejte