Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
19. 3. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

MotoGP Jorge Lorenzo VN Katarja

Sobota, 19. 3. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

Yamaha, Honda, Suzuki in Ducati desetinko narazen, Rossi iz ozadja

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Prve letošnje kvalifikacije kraljevskega razreda MotoGP v Katarju so namignile, da bi se lahko na nedeljski dirki za zmago udarili štirje različni motorji: Yamaha, Honda, Suzuki in Ducati.

Na generalki pred dirko je bil najhitrejši Yamahin tovarniški dirkač Jorge Lorenzo, ki bo prav v Katarju začel braniti naslov svetovnega prvaka v elitni kategoriji. A njegova prednost pred tekmeci sploh ni bila velika.

Valentino Rossi je z Yamaho podaljšal do 2018, zato bo na dirki bolj sproščen kot rivali, ki jim pogodbe potečejo letos


Hondin tovarniški voznik Marc Marquez je najboljši štartni položaj na VN Katarja zgrešil za 0,091 sekunde, Suzukijev tovarniški dirkač Maverick Vinales je bil od Marqueza počasnejši za pičle 4 tisočinke sekunde! V prvi štartni vrsti bodo torej stali Yamaha, Honda in Suzuki. Lepši scenarij bi si težko zamislili.

Zelo blizu Lorenzu je bil tudi Ducatijev tovarniški voznik Andrea Iannone (+0,150), a bo moral štartati iz druge štartne vrste. Glavni zvezdnik MotoGP in lanski zmagovalec Katarja Valentino Rossi je bil od Lorenza, kolega v garaži, oddaljen slabe tri desetinke sekunde (+0,272). Na repu druge štartne vrste se je znašel Ducatijev tovarniški dirkač Andrea Dovizioso (+0,420), ki je lani v Katarju osvojil najboljši štartni položaj, na dirki pa je bil drugi.

Kako se bosta obnašala Rossi in Marquez, če bosta prišla vštric?
Iz tretje štartne vrste se bodo v prvo dirko sezone pognali Marquezov moštveni kolega Dani Pedrosa (+0,535), Hector Barbera s predlanskim Ducatijem (+0,622) in Yamahin zasebnik Pol Espargaro (+0,759).

V nedeljo se nam obeta fantastična dirka. Kdo bo prvi pripeljal v prvi ovinek? Lorenzo, Marquez ali Vinales? Ali se bosta morda iz ozadja izstrelila Rossi in Dovizioso? Kako se bosta obnašala Rossi in Marquez, če bosta prišla vštric? Italijan in Španec se v Katarju po lanski kontroverzni zgodbi nista niti pogledala, kaj šele, da bi si segla v roki. Lorenzo je lani na stezi v puščavi obtičal pod stopničkami. Letos je njegova tarča zmaga.

Ne spreglejte