Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
27. 5. 2012,
17.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

VN Monaka Mark Webber Red Bull Fernando Alonso Nico Rosberg

Nedelja, 27. 5. 2012, 17.34

8 let

Webber: Zmaga Vettla ni bila del načrta

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mark Webber, ki je drugič v zadnjih treh letih zmagal na VN Monaka v formuli 1, se je vrnil v igro za naslov svetovnega prvaka. Po šestih dirkah ima toliko točk kot Sebastian Vettel.

''To so neverjetni občutki. Bila je zanimiva dirka. Uspel mi je dober štart, s supermehko gumo sem naredil razliko in dobro sva dirkala z Nicom. Ostalim sva nekoliko zbežala. V času menjav gum je v zraku visela grožnja dežja. Naslednja faza dirke je bila čudna, saj je bilo težko ogreti mehko različico gum. Seb se je s svojo strategijo vrnil v igro. Pomislil sem, da bo še zanimivo, a nisem hotel, da bi imel Seb magičnih 20 sekund prednosti in bi tako lahko še enkrat zavil v bokse in posegel po zmagi. To ni bil del našega načrta,'' je po dirki hitel razlagat Mark Webber.

Avstralčeva zmaga je pomenila, da se je prvič v zgodovini formule 1 zgodilo, da je na prvih šestih dirkah zmagalo šest različnih dirkačev. Nico Rosberg, kateremu je za zmago zmanjkalo borih šest desetink sekunde, je bil po intenzivni bitki prepričan, da je imel Mercedes najboljši dirkalnik na dirki: ''Bili smo kilometre pred ostalimi, a Marka kljub dobremu štartu nisem uspel prehiteti. Potem je Mark odpeljal vrhunsko in je kontroliral situacijo. Generalno gledano je zame in za mojo ekipo dober vikend. Mislim, da imamo najboljši dirkalnik, to je moj občutek. To je zelo dobro in upajmo, da nas na naslednjih nekaj dirkah čakajo še velike stvari.''

Tretji Fernando Alonso je po šesti dirki sezone zatrdil, da so dosegli svoj cilj za Monako: ''Naš cilj je bil, da dirko končamo pred Sebastianom in Lewisom, saj sta bila naša neposredna tekmeca v prvenstvu. In če gledaš vsako dirko posebej, se osredotočiš na različne dirkače. Naslednja tarča bo Mark, ki je sedaj drugi v prvenstvu. To sezono bo še zanimivo, saj vidimo nenehni razvoj dirkalnikov in na vsaki dirki smo priča nenehnim presenečenjem. Nikoli ne veš, kdo bo na 'pole positionu' in kdo bo zmagal.''

Po Monaku se je Alonso v prvenstvu na prvem mestu otresel Vettla, s katerim sta bila pred to dirko poravnana po točkah. Španec mu je zbežal na 3 točke razlike, Vettla pa je po točkah ujel Webber. Četrti je Hamilton, peti Rosberg, šesti pa Räikkonen.

Ne spreglejte