Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 11. 2017,
18.29

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Lewis Hamilton formula1 Kimi Raikkonen Max Verstappen Daniel Ricciardo Valtteri Bottas

Sobota, 11. 11. 2017, 18.29

6 let, 5 mesecev

VN Brazilije, kvalifikacije

Hamilton razbil dirkalnik, kvalifikacije Bottasu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Valtteri Bottas | Foto Reuters

Foto: Reuters

Finski dirkač formule 1 Valtteri Bottas je zmagovalec današnjih kvalifikacij pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v Braziliji. Kvalifikacije je zaznamoval svetovni prvak, Britanec Lewis Hamilton, ki je v prvem krogu končal v zaščitni ograji, ob tem je razbil dirkalnik, dirko pa bo začel povsem iz ozadja.

Hamilton, ki si je četrti naslov svetovnega prvaka zagotovil konec oktobra na veliki nagradi Mehike, je izgubil nadzor nad svojim mercedesom in končal v ograji. Ob tem je uničil levo stran svojega dirkalnika in se že na začetku izločil iz kvalifikacijskih bojev. Iz dirkalnika je 32-letnik izstopil nepoškodovan.

Po odstranitvi razbitega Hamiltonovega mercedesa so nadaljevali s kvalifikacijami, najboljši čas je na koncu postavil Bottas. Drugemu vozniku Mercedesa bo družbo v prvi startni vrsti delal Nemec Sebastian Vettel v Ferrariju, tretji je bil še drugi voznik italijanske ekipe, Finec Kimi Räikkönen. Na četrtem in petem mestu sta končala dirkača Red Bulla, Nizozemec Max Verstappen in Avstralec Daniel Ricciardo.

Boj za naslov prvaka v tej sezoni se je končal že na prejšnji dirki v Mehiki, zdaj je v ospredju boj za drugo mesto; Vettel ima pred zadnjima dvema dirkama 15 točk naskoka pred Bottasom.

Člani Mercedesa nepoškodovani v oboroženem ropu v Sao Paulu

Člane Mercedesa, nemške dirkalne ekipe v formuli 1, so oropali v Sao Paulu. Na prizorišču nedeljske dirke svetovnega prvenstva za veliko nagrado Brazilije so iz ekipe potrdili, da so jo v oboroženem ropu vsi člani moštva odnesli brez poškodb, roparji pa so jim odnesli dragocenosti in denar.

Kot so danes sporočili iz Mercedesa, so med potjo z dirkališča Interlagos proti hotelu člane ekipe v petek zvečer oropali na moštvenem minibusu, vsi pa so jo odnesli brez poškodb.

Nepridipravi so poskusili oropati tudi vozilo Mednarodne avtomobilistične zveze Fie, a neuspešno. Po poročanju lokalnih medijev so se oboroženemu ropu in napadu na moštvena vozila za las izognili tudi pri Ferrariju in Williamsu.

Ne spreglejte