Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
13. 4. 2012,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

VN Kitajske Sebastian Vettel Mark Webber Red Bull

Petek, 13. 4. 2012, 10.59

8 let

Vettel: Zmage so le vprašanje časa

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Če bi zaostajali za pet sekund, ne bi mogel spati, za zdaj pa ni panike," pred VN Kitajske pove šele šestouvrščeni v seštevku, prvak Sebastian Vettel. "Zmage so le vprašanje časa."

Lani je Sebastian Vettel (Red Bull) osvojil 15 najboljših štartnih položajev in za drugi zaporedni naslov prvaka dobil 11 velikih nagrad. Na uvodnih dveh dirkah sezone 2012 pa ni bil še niti v prvi vrsti, z enim drugim mestom pa ima na prvenstveni lestvici 18 točk, ki zadostujejo za trenutno šesto mesto. "Na prvi dirki nam je uspel kar dober rezultat, druga pa je bila za pozabo. Nismo, kjer bi bili radi. Trenutno imamo dirkalnik, ki je zmožen bitke za visoka mesta, ne pa za zmage. A tudi zmage so le vprašanje časa," pred VN Kitajske, tretjo preizkušnjo sezone, v pogovoru za uradno spletno stran tekmovanja napoveduje Sebastian Vettel. Pravi, da ni neučakan, pa čeprav njegov izraz na obrazu kaže na nekaj nejevolje. "Za nami sta šele dve dirki. Če bi zaostajali za pet sekund, ne bi mogel spati, za zdaj pa ni panike."

Na petkovem popoldanskem treningu v Šanghaju je Vettel z manj kot dvema desetinkama zaostanka za Michaelom Schumacherjem (Mercedes) zasedel tretje mesto. Na prvem je bil bolj zadaj, a tako je bilo zaradi mokre steze. Branilec naslova je prepričan, da so naredili korak naprej in sicer s korakom nazaj. Za razliko od prvih dveh dirk so na njegov RB8 namreč namestili prvo verzijo izpušnega sistema (tisto, ki so jo preizkušali na večini testiranj in ne tisto, ki so jo prvič preizkusili šele zadnji dan testiranj). "Ne vem, če je tako zaradi izpuha, a z dirkalnikom sem bolj zadovoljen. Zdaj bomo pregledali telemetrijo, primerjali dirkalnika in videli, kateri paket je boljši," je po drugem treningu povedal Vettel. Mark Webber je namreč v drugem Red Bullu dirkal z novejšo različico izpuha, a bil na drugem treningu le tri desetinke počasnejši.

Ne spreglejte