Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
17. 4. 2016,
14.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Sebastian Vettel Danil Kvjat VN Kitajske formula1

Nedelja, 17. 4. 2016, 14.59

6 let, 7 mesecev

Vettel kričal na Kvjata, Rus odgovoril z nasmehom

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Ferrarijev dirkač Sebastian Vettel je po dirki formule 1 za VN Kitajske Red Bullovega tekmeca Danila Kvjata označil za norca, ki je kmalu po štartu izvedel samomorilski manever.

Danil Kvjat se je v prvem ovinku kitajske dirke s šestega mesta prebil na tretje. Po notranji strani ovinka je švignil mimo Sebastiana Vettla. Nemec je nato zadel moštvenega kolega Kimija Raikkonena, ki se je na pol zavrtel. Do konca dirke se je Vettel prebil na drugo mesto, tik pred Kvjata, Raikkonen pa je splezal do petega mesta.

 

Vettel je takoj po incidentu po radijski zvezi Ferrariju sporočil, da je Kvjat norec, in se opravičil moštvu, ker je Raikkonenu pokvaril dirko. Namignil je, da bi morali Danilov manever pod drobnogled vzeti tudi komisarji dirke. Vettlov bes se je nadaljeval tudi po dirki, ko se je srečal s Kvjatom.

 

Pogovor je s provokacijo začel Kvjat: "Kaj se je zgodilo na štartu?" Vettel je odgovoril s kričanjem: "Ti me sprašuješ, kaj se je zgodilo na štartu? Če jaz ne bi zavil levo, bi se ti zaletel v nas in bi vsi trije končali dirko! Prišel si kot torpedo."

 

"V prihodnje od mene pričakujte podobne tvegane manevre!"

Kvjat se ni pustil zmesti in je z nasmehom poudaril: "Jaz sem samo dirkal in nisem mogel videti vseh treh dirkalnikov. Imam samo dve očesi." Vettel mu ni ostal dolžan: "Vem, da je to dirkanje, a moraš vedeti, da ko napadeš kot norec, poškoduješ dirkalnik. Tokrat si imel srečo. Škoda je bila narejena Kimiju."

 

Vettel je najprej doživel hladno prho na stezi, nato pa še na zmagovalnem balkonu. | Foto: Vettel je najprej doživel hladno prho na stezi, nato pa še na zmagovalnem balkonu.

 

Kvjat je pogovor končal z besedami: "Jaz sem na stopničkah, torej je dobro. Tudi ti si na stopničkah, tako da je v redu."

 

Preden je Kvjat zapustil Šanghaj, je priznal, da je bil njegov manever tvegan, a dodal, da bi to storil še enkrat, saj te takšni manevri lahko pripeljejo na stopničke. Vsi naj pričakujejo, da bo tvegal tudi v prihodnje.

 

Ne spreglejte