Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
18. 3. 2012,
10.56

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

VN Avstralije McLaren Red Bull Jenson Button Lewis Hamilton Sebastian Vettel

Nedelja, 18. 3. 2012, 10.56

1 leto, 8 mesecev

Vettel: Button je bil nepremagljiv

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Po 'pole positionu' Hamiltona in zmagi smo za naslednjih nekaj dirk v izjemnem položaju," je po VN Avstralije izpostavil zmagovalec Jenson Button (McLaren). Bil je nepremagljiv.

Po sezonah 2009 in 2010 je Jenson Button (McLaren) VN Avstralije v Melbournu dobil še v sezoni 2012 in na najlepši možen način odprl 63. sezono formule 1. "Zelo pomembno je, da sezono začneš z zmago. Po včerajšnjem 'pole positionu' Lewisa in današnji zmagi smo za naslednjih nekaj dirk v izjemnem položaju. Velika zahvala gre celotni ekipi," je na novinarski konferenci po svoji 13. zmagi v karieri razlagal britanski dirkač Jenson Button. Bil je v varnem vodstvu vse od prvega zavoja, ko je prehitel Lewisa Hamiltona (McLaren). "Zaskrbelo me je le ob varnostnem avtomobilu. Super je, ko imaš 10 sekund prednosti, ko pa te ob šestih popoldne, ko je težko obdržati vroče pnevmatike, tekmeci dohitijo, te zaskrbi. K sreči sem obdržal toploto v pnevmatikah in dobro izvedel leteči štart. Do konca sem kontroliral dirko in dan se je sklenil res čudovito."

Medtem je Lewis Hamilton drugo mesto izgubil, ko je bil na stezi varnostni avtomobil, ki ga je izkoristil na koncu drugi Sebastian Vettel (Red Bull). Pa vendarle se je mlajši od McLarnove dvojice jezil nad dirkalnikom: "Ne vem, kaj je bilo narobe. Najprej sem imel šokantno slab štart, nato pa dirkalnik enstavno ni bil hiter kot na kvalifikacijah. Dirk je bila težka." Že na nastopničkah ni bil videti najbolj zadovoljen, a je vseeno čestital ekipnemu kolegu. Med njima se v 2012 očitno obeta huda bitka, morda celo za naslov prvaka. "Čestitke Jensonu za super dirko, bi bilo pa lepše, če bi dosegli dvojno zmago."

Nemec Sebastian Vettel se je po drugem mestu oddahnil, saj očitno njegova Abbey ni tako zadaj, kot je s šestim mestom kazalo na kvalifikacijah. Najprej je uspel prehiteti Michaela Schumacherja (Mercedes), nato v boksih še Hamiltona. "Čestitike McLarnu in Jensonu. Odpeljal je fantastično dirko. Bil je nepremagljiv. Sam sem vesel, da sem drugi. To je pozitiven rezultat. Vedeli smo, da bo za nas to težka dirka. Drugo mesto, veliko točk je dober izkupiček. Dirkalnik ima še veliko potenciala." Za VN Malezije, ki v Sepangu sledi že naslednji konec tedna, pa 24-letni branilec naslova napoveduje: "Na kvalifikacijah bi bil rad hitrejši. Zdaj moramo rešiti težave, da bomo McLarnu naslednji teden otežili delo."

Ne spreglejte