Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 11. 2017,
18.22

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

MotoGP Valentino Rossi

Ponedeljek, 13. 11. 2017, 18.22

6 let, 5 mesecev

Valentino Rossi je po zadnji dirki priznal, da imajo velike težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Z dirko v Valencii se je končala sezona motociklistov. V najmočnejšem razredu je še četrtič svetovni prvak postal Španec Mark Marquez, Valentino Rossi pa je prvenstvo končal na petem mestu. Italijan je po zadnji tekmi priznal, da imajo velike težave.

Na zadnji tekmi sta se Yamahina dirkača Valentino Rossi in Maverick Vinales tik pred dirko odločila, da bosta vozila z lansko šasijo. Z enako šasijo, kot jo je na dirki uporabljal tudi Johann Zarco in je na koncu zasedel drugo mesto in celo vodil 25 krogov od 30.

Rosi je priznal, da so imeli na dirki veliko težav z oprijemom. | Foto: Guliverimage/Getty Images Rosi je priznal, da so imeli na dirki veliko težav z oprijemom. Foto: Guliverimage/Getty Images Rossi ve, da so veliko tvegali, a …

Rossiju in Vinalesu šasija ni veliko pomagala, saj sta dirko začela s sedmega oziroma trinajstega mesta. "Zagotovo je bila to tvegana poteza, vendar smo z novo šasijo vedeli bolj ali manj vse. Včasih na eni dirki izveš več kot po desetih dneh testiranja," je po dirki razlagal Rossi, ki jo je končal na petem mestu. Vedeti je treba, da sta pred tem odstopila oba dirkača Ducatija, ki sta se vozila pred njim. Še veliko bolj pa bode v oči dejstvo, da se je pred njim uvrstil dirkač Suzukija Alex Rins.

"Velike, zares velike težave imamo s pnevmatikami"

Oba dirkača sta po dirki prepričana, da sta imela na stari šasiji boljše občutke, vendar je Rossi znova opozoril na težave z zadnjo pnevmatiko. "Na žalost ni tako, da zamenjaš šasijo in je vse bolje. Težko je, da v enem dnevu tako spremeniš motocikel. Mislim, da bi lahko z novejšim motociklom naredil isti rezultat. Velike, zares velike težave imamo s pnevmatikami. Nimamo pravega oprijema in tako je težko voziti," je razkril 38-letni Italijan, ki se je v Valencii čudil veliko počasnejšim rezultatom.

"Česar ne razumemo, je, da sem bil 20 sekund počasnejši kot lani – z istimi pnevmatikami in isto šasijo. Prav tako je bilo čudno, da je bila sama dirka za 15 sekund počasnejša kot lani, če upoštevamo, da so bili pogoji enaki."

Valentino Rossi upa, da se bo vrnil še boljši. | Foto: Guliverimage/Getty Images Valentino Rossi upa, da se bo vrnil še boljši. Foto: Guliverimage/Getty Images

Čaka jih izjemno pomembno obdobje

Sedemintridesetletni Rossi po končani sezoni že zre v prihodnost. "Zdaj je pred nami zelo pomembno obdobje, da do prihodnje sezone napredujemo. Po mojem mnenju moramo se moramo ukvarjati z različnimi področji, da zmanjšamo zaostanek. To bo zelo pomembno obdobje, zagotovo. Sam bom poskušal dati vse od sebe in res upam, da se bomo vrnili še boljši,"  je še za chrash.net povedal Rossi.

Ne spreglejte