Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
9. 11. 2017,
17.46

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

MotoGP Valentino Rossi

Četrtek, 9. 11. 2017, 17.46

6 let, 5 mesecev

Valentino Rossi je namignil, da bi lahko dirkal do 40. leta

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Valentino Rossi, eden najbolj priljubljenih motociklistov na svetu, je namignil, da bi lahko dirkal do 40. leta ali še dlje. Malo je takšnih, ki jim je to uspelo.

Valentino Rossi je že ničkolikokrat pokazal, da spada med ene najboljših motociklistov vseh časov. Njegova kariera je dolga že dve desetletji, v svoji vitrini pa ima devet lovorik svetovnega prvaka. Sedem od teh je v kraljevski razredu – MotoGP.

Skupno je Rossi dosegel 115 zmag, sedem več jih ima le njegov rojak Giacomo Agostini, ki je dominiral med letoma 1964 in 1977. Kljub temu jih veliko meni, da je Rossi najboljši vseh časov.

Videl bo, ali je še vedno konkurenčen. | Foto: Guliverimage/Getty Images Videl bo, ali je še vedno konkurenčen. Foto: Guliverimage/Getty Images Odločil se bo po koncu prihodnje sezone

V letošnji sezoni je 38-letni dirkač dvakrat zmagal in bil kar nekaj časa v igri za naslov svetovnega prvaka, vendar se je moral po nesrečnem padcu na treningu motokrosa in dvojnem zlomu za tri tedne umakniti iz motociklističnega cirkusa. Takrat je izgubil stik z najboljšimi, a kot kaže ima še vedno veliko volje in motiva za prihodnje sezone.

"Odločil se bom po koncu prihodnje sezone," je povedal Rossi, ki bo februarja dopolnil 39 let, in dodal. "Če bom po nekaj dirkah ugotovil, da sem še vedno konkurenčen, potem bi rad nadaljeval."

Rossi se na zadnjo dirko v sezoni želi kar najbolje pripraviti, saj mu ne manjka motivacije. V Valencii je zmagal že dvakrat, in sicer v letih 2003 in 2004. Tudi tokrat upa, da se bo zavihtel med najboljše.

Po dirki v Valencii ga čaka še dvodnevno testiranje.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Po dirki v Valencii ga čaka še dvodnevno testiranje. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Ne borimo se za naslov prvaka, vendar …"

"Na sporedu je zadnja dirka v sezoni. Za nas ni bil najboljši konec sezone, vendar smo v zadnjih treh dirkah dobili več podatkov. Upamo, da bo v Valencii lepo vreme in da bomo svoje delo opravili kar najbolje. Ne borimo se za naslov prvaka, vendar bomo vseeno poskušali doseči čim boljši rezultat. Po dirki nas čaka dva dneva testiranja, tako da bomo začeli delati že za prihodnjo sezono."

Rossi je pred zadnjo dirko v skupnem seštevku na četrtem mestu. Za svojim moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom zaostaja 29 točk, pred petouvrščenim Danijem Pedroso pa ima 12 točk prednosti.

Ne spreglejte