Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 9. 2018,
20.56

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Rok Turk reli Poreč Blanka Kacin

Sobota, 29. 9. 2018, 20.56

5 let, 6 mesecev

Turk najboljši Slovenec v Poreču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Rok Turk | Foto Uroš Modlic

Foto: Uroš Modlic

Na reliju v Poreču, ki je štel tudi za točke slovenskega prvenstva, sta bila med slovenskimi vozniki najboljša Rok Turk in sovoznica Blanka Kacin (Peugeot 208 T16 R5). S skupno drugim mestom, premagal ga je le Madžar Andras Hadik (Ford Fiesta R5), je Turk že zelo blizu naslovu državnega prvaka, saj je pred zadnjo postajo v sezoni še povečal naskok na vrhu seštevka.

Turk je reli v Poreču in okolici zelo dobro začel in petkov del, ko so prevozili prve tri hitrostne preizkušnje, tudi dobil. A razlike so bile majhne, Čeh David Botka (Škoda Fabia R5) je zaostajal le sedem desetink, poznejši zmagovalec Hadik pa sekundo.

Rok Turk in sovoznica Blanka Kacin nastopata s peugeotom 208 T16 R5. | Foto: WRC Croatia Rok Turk in sovoznica Blanka Kacin nastopata s peugeotom 208 T16 R5. Foto: WRC Croatia

Turk se je iz vodilnega kmalu po začetku današnjega dela relija (s še devetimi "brzinci") prelevil v zasledovalca, saj se je Hadik prebil na prvo mesto. Toda Turk je bil dolgo zelo blizu, šele ob koncu dneva je razlika narasla in na koncu je Madžar slavil s 35 sekundami naskoka.

Za Turkom je na tretjem mestu reli končal domačin Viliam Prodan (Škoda Fabia R5), ki je za slovenskim tekmecem zaostal 17 sekund.

Dobro so se odrezali tudi drugi slovenski dirkači

Turkov najbližji zasledovalec v DP, Italijan Claudio de Cecco (Hyundai I20 NG R5) - v DP tekmuje s slovensko licenco - je v skupni razvrstitvi končal na osmem mestu.

Blizu deseterice je reli končal tudi Tim Novak (Opel Adam R2), na koncu je bil 12., med prvih 15 v skupni razvrstitvi pa so se v konkurenci 57 posadk, ki so končale dirko, za njim zvrstili še Denis Mrevlje (Peugeot 208 R2), Jernej Fakin (Peugeot 208 1.6 16V) in Uroš Papež (Citroen C2 R2 Max).

Sezona DP v reliju se bo končala konec oktobra z dirko v Idriji.

reli mehi Sebastien Ogier
Sportal Petkratni svetovni prvak se vrača k Citroenu
Petter Solberg
Sportal Solberg se vrača v SP v reliju
Ne spreglejte