Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 11. 2011,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastian Vettel Lewis Hamilton

Nedelja, 13. 11. 2011, 10.55

8 let

Tretja zmaga Lewisa Hamiltona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lewis Hamilton je bil najboljši na veliki nagradi Abu Dabija v formuli 1. Drugi je bil Fernando Alonso, tretji pa še en Jenson Button. Svetovni prvak Sebastian Vettel je že v drugem ovinku odstopil.

Potek dirke:

Konec dirke: Lewis Hamilton je zmagovalec velike nagrade Abu Dabija. Za Britanca je to tretja zmaga v tej sezoni. Drugo mesto je osvojil Fernando Alonso, tretji pa je bil Jenson Button.

55. krog: Webber je moral še drugič zamenjati gume in prišel na četrto mesto.

54. krog: Hamilton je še povečal prednost in je pred zmago.

51. krog: Vodilni Hamilton ima pred drugim Alonsom okrog 6 sekund prednosti.

46. krog: Webber, ki edini ni opravil postanka v boksu, je prehitel tako Buttona kot Rosberga in je zdaj tretji. Četrti je Nemec, peti pa Britanec. Na prvih dveh mestih sta še vedno Hamilton in Alonso, na šestem in sedmem mestu pa Massa in Schumacher.

44. krog: Najboljši so drugič in zadnjič opravili s postanki v boksu. Hamilton ostaja pred Alonsom. Tretji je zdaj Nemec Nico Rosberg, četrti Button, peti Webber, šesti Massa in sedmi nemški veteran Michael Schumacher.

40. krog: Alonso je zmanjšal zaostanek za Hamiltonom na 3 sekunde.

32. krog: Nov najhitrejši krog Hamiltona na dirki. Britanec v zadnjih krogih pridobiva dragocene sekunde pred Alonsom.

30. krog: Webber je na četrtem mestu sprva prehitel Masso, a se je Brazilec znova prerinil pred njega. Na prvem mestu ima Hamilton nekaj več kot 5 sekund prednosti pred Alonsom in 16 pred Buttnom. Massa in Webber zaostajata okrog 20 sekund.

18. krog: Najboljši so opravili prvi postanek v boksih. Na prvih treh mestih je vrstni red še vedno Hamilton, Alonso in Button. Red Bull pa je imel spet težave, saj je bil postanek Webbra dolg, tako da se je na četrto mesto pred Avstralca prebil tudi Brazilec Felipe Massa.

15. krog: Webber je prišel že pred Buttona, a se je Britanec nekako uspel spet prebiti mimo Avstralca.

13. krog: Hamilton in Alonso se borita za prvo in drugo mesto. Za zdaj bolje kaže Britancu, njegova prednost pa znaša le še pol sekunde. Za tretje mesto se borita Button in Avstralec Mark Webber. Njun zaostanek je več kot 10 sekund za vodilnim, Buttan pa ima vse večje težave z Webbrom.

2. krog: Vettel se je počasi prebil do boksov, kjer pa je bil prisiljen parkirati svoj dirkalnik. Dirka je zanj končana!

1. krog: V drugem ovinku je Vettlu počila guma in je zletel s steze. Svetovni prvak je na zadnjem mestu. Prvi je Lewis Hamilton pred Špancem Fernandom Alonsom, ki je na drugem mestu prehitel še enega Britanca Jensona Buttona.

Štart: Sebastian Vettel je s svojim Red Bullom najhitreje štartal.

Dirkače čaka 55 krogov do konca velike nagrade Abu Dabija. Temperatura steze je 31 stopinj Celzija, a se bo kmalu znižala. Do sončnega zahoda je le še pol ure.

Ne spreglejte