Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
29. 9. 2015,
11.20

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dani Pedrosa Valentino Rossi Jorge Lorenzo MotoGP

Torek, 29. 9. 2015, 11.20

8 let, 3 mesece

"To je bil boj kariere, ker sem premagal gospodarja prehitevanja"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hondin tovarniški dirkač Dani Pedrosa je svojo borbo boj za drugo mesto na VN Aragona proglasil za eno izmed svojih najboljših bitk v 15-letni karieri svetovnega motociklističnega prvenstva.

Hondin tovarniški dirkač Dani Pedrosa je svoj boj za drugo mesto na VN Aragona proglasil za eno izmed najboljših bitk v 15-letni karieri svetovnega motociklističnega prvenstva.

Vodilni dirkač kraljevskega razreda, Yamahin tovarniški dirkač Valentino Rossi, je Hondinga rivala Danija Pedroso prvič napadel pet krogov pred koncem VN Aragona in ga za nekaj trenutkov tudi prehitel. A Španec je takoj vrnil udarec in si nazaj prisvojil drugo mesto. Dirkača sta se v nadaljevanju nenehno izmenjavala. Valentino je zadnjič poskusil v zadnjem krogu, a tudi njegov zadnji napad se je izjalovil, saj Pedrosa ni popustil in se je v cilj pripeljal kot drugi.

"To je bil eden izmed najboljših bojev v karieri zaradi rivala, ker imaš običajno dobro bitko z več dirkači, kot sem jih imel v preteklosti v drugih kategorijah (125 kubičnih centimetrov in 250 kubičnih centimetrov op.p.), a Valentino je gospodar takšnih položajev. V njej se počuti udobno in je zelo samozavesten. Zelo veliko se lahko igra z motociklom, spreminja dirkaške linije in uporablja različne manevre, spreminja zavorne točke in točke, kjer obrne motor. On se v takšnih trenutkih običajno počuti izjemno udobno, a to je ena izmed mojih najšibkejših točk, zato sem zelo vesel tega rezultata," je za crash.net svoj dosežek v Aragonu pokomentiral Dani Pedrosa.

Valentino Rossi je poskušal vse, kar je znal, a mu ni uspelo premagati prerojenega Danija: "Super zadnji krog, to je MotoGP stil dirkanja. Odlično delo Danija Pedrose, a v Motegiju se mu moram maščevati."

Iz bitke med Rossijem in Pedroso je največ potegnil zmagovalec VN Aragona Jorge Lorenzo: "Moram se zahvaliti Daniju, ker so te štiri točke zelo pomembne za prvenstvo."

Ne spreglejte