Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 8. 2015,
17.07

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser

Nedelja, 23. 8. 2015, 17.07

8 let, 1 mesec

Tim Gajser z vrhunsko predstavo v Mantovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MX2 v italijanski Mantovi osvojil drugo mesto.

Gajser je bil tretji v prvi vožnji in drugi v drugi, kar je skupno zadostovalo za drugo mesto za zmagovalcem, Britancem Maxom Anstiejem.

V razredu MX2 je Tim Gajser, ki se bori za naslov prvaka, v prvi vožnji končal na tretjem mestu. Polovico dirke je bil drugi za Paulsom Jonassom, vodilnim v skupnem seštevku pred današnjo dirko, nato pa je oba prehitel Max Anstie. Britanec je tudi dobil prvo vožnjo, Latvijec je bil drugi, Slovenec pa tretji.

V drugi vožnji, ki sta jo začinila dež in nekoliko razmočena proga, je Gajser začel slabše. Padel je na deseto mesto, a se je pozneje vztrajno prebijal naprej. Nekaj krogov pred koncem je bil že tik za mesti na stopničkah, za piko na i pa je z drznim manevrom prehitel še neposrednega tekmeca iz Latvije ter se prebil na drugo mesto. Britanec je bil neulovljiv, vseeno pa je bil Gajser lahko zadovoljen s končnim izkupičkom.

Zaradi boljše druge vožnje je Gajserju pripadlo tudi drugo mesto, saj sta imela z Latvijcem sicer enako število točk (42).

Gajser v skupnem seštevku prvenstva ostaja tik pod vrhom. Na drugem mestu ima zdaj 471 točk, vodi pa Jonass s 475. Na tretje se je s 437 prebil današnji zmagovalec Anstie.

Na dirki v Lombardiji so nastopili trije Slovenci. Poleg Gajserja še dva v razredu MXGP. Klemnu Gerčarju, ki tekmuje na večini dirk sezone, se je tokrat drugič v sezoni pridružil še Matevž Irt. Slovenca sta prvo vožnjo končala skupaj, Irt je bil 17., Gerčar pa mesto za njim. Zmagal je Francoz Romain Febvre pred Rusom Sergejem Bobriševom in Belgijcem Jeremyjem Van Horebeekom.

Druga vožnja je nekaj točk prinesla le Gerčarju, ki je bil 18., Irt pa je pristal na 24. mestu. Skupno je na dirki slavil Febvre s 50 točkami, Van Horebeek je bil drugi z 42, Bobrišev pa tretji s 40. Gerčar je za 18. mesto na dirki dobil šest točk, Irt pa je bil 20. in s štirimi točkami.

Skupno je v SP prvi Febvre s 597 točkami, Paulin jih ima 496, tretji Bobrišev pa 463. Gerčar je na 32. mestu s 23 točkami, Irt pa na 36. s 13.

Sezona se bo nadaljevala čez teden dni v nizozemskem Assnu, do konca pa sta potem septembra na vrsti še preizkušnji onstran Atlantika v ZDA in Mehiki.

Ne spreglejte