Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 4. 2018,
18.07

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Natisni članek

motokros Tim Gajser Tim Gajser Klemen Gerčar

Sobota, 7. 4. 2018, 18.07

6 let

Kvalifikcija VN Trentina, motokros

Gajser padel na kvalifikacijah, a je odločen: Jutri pa bo šlo, bo! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,75

1

Tim Gajser Arco 2018 | Foto Honda Pro Racing

Foto: Honda Pro Racing

Dirkači v svetovnem prvenstvu v motokrosu so odpeljali kvalifikacije za dirko v Trentinu. V elitnem razredu MXGP je bil najboljši Jeffrey Herlings, Najboljši slovenski dirkač Tim Gajser je padel v prvem ovinku, tako da bo štartno mesto izbiral kot 17. "Jutri pa bo šlo, bo!" je povedal za Planet TV in siol.net.

Klemen Gerčar je drugi slovenski udeleženec dirke v Pietramurati, kjer se že po tradiciji zberejo tudi številni slovenski privrženci motokrosa, na kvalifikacijah pa je dosegel 27. čas. Nedeljski dirki v MXGP se začneta ob 14.15 in 17.10.

Padec se je zgodil tako na hitro, da niti Tim Gajser dobro ne ve, ali je bil kriv sam ali ga je še kdo podrl. "Priletel sem znotraj, zunaj so me zaprli. Mislim, da je še eden zadaj porinil. In sem padel. Motor mi je ugasnil, tako sem sem imel še težavo, da sem ga vžgal. Potem sem se boril, da bi imel čim boljši štartni položaj za nedeljski dirki," nam je pripovedoval Gajser. Na progi v Arcu poznejše izbiranje štartnega mesta niti ni tako velika težava, saj lahko v prva dva zavoja zapelješ po različnih linijah. Makolčan pa priznava, da na kvalifikacijski dirki še ni vozil dovolj sproščeno. Nekaj težav pa so imeli tudi z motorjem. A sklene: "Jutri pa bo šlo, bo!"

Kako je padel Tim Gajser?

Herlings najhitrejši

V ospredju so za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom kvalifikacije končali vodilni v skupnem seštevku Italijan Antonio Cairoli, Belgijec Clement Desalle, Francoz Gautier Paulin in Nizozemec Glenn Coldenhoff.

"Odkar sem prišel v MXGP, sem imel težave s štarti. Če mi jutri uspe štart kot danes, bo vse v redu in grem na zmago," je v pogovoru za Planet TV in siol.net povedal Herlings. "Mislim, da sem v dobrem ritmu, da vozim hitro. Dobro sem fizično pripravljen, tudi motor je odličen." Nizozemec priznava, da je naslov prvaka vsekakor v njegovih mislih. Zanj pa, pravi, ne bo tekmec le Cairoli, ampak tudi naš Tim..

Cairoli ima po treh dirkah v SP 141 točk, toliko kot drugi Herlings, Desalle jih je zbral 103. Gajser je z dirko manj, uvod sezone je zaradi poškodbe izpustil, na skupno 11. mestu z 48 točkami. Gerčar v tej sezoni še ni dobil točk.

Ne spreglejte