Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 12. 2016,
14.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Nico Rosberg formula ena

Petek, 2. 12. 2016, 14.35

6 let, 6 mesecev

Svetovni prvak Nico Rosberg napovedal upokojitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Nico Rosberg | Foto Reuters

Foto: Reuters

Svetovni prvak formule ena, Nemec Nico Rosberg, je danes na svojem facebook profilu napovedal športno upokojitev. "Cilj sem dosegel, zato je pravi trenutek za ta korak."

"V 25 letih dirkanja sem sanjal le o naslovu svetovnega prvaka v formuli ena. S trdim delom in odrekanjem mi je ta cilj uspelo doseči. Splezal sem na to goro, zdaj sem na vrhu in čutim, da je pravi čas za slovo," je med drugim zapisal Rosberg, ki se je, kot kaže, po osvojitvi svojega prvega naslova prvaka odločil, da preneha dirkati v formuli ena.



31-letni Rosberg je do naslova prvaka prišel deset let po debiju v formuli ena. Prvo dirko je odpeljal leta 2006 za Williams, na VN Bahrajna je zasedel sedmo mesto. Do konca njegove šampionske sezone 2016 je v formuli ena zbral 23 zmag in se 57-krat uvrstil na stopničke.

Mercedes bo iskal drugega dirkača

Pogodbo z Mercedesom je imel sicer sklenjeno tudi za naslednjo sezono, a je, kot kaže, ne bo izpolnil. "Edina stvar, ki mi je oteževala odločitev, je dejstvo, da sem ekipo spravil v neugoden položaj. A Toto (Wolff, šef moštva Mercedes, op. p.) me je razumel in podpira mojo odločitev. Do ekipe in vseh, ki so mi skozi leta pomagali, čutim globoko hvaležnost. Osvojiti naslov s tako imenitnim moštvom, kot so srebrne puščice, je moj najponosnejši dosežek," je še zapisal Rosberg, vsega pet dni po tem, ko je v Abu Dabiju postal svetovni prvak. 

Takole je v nedeljo v Abu Dabiju Rosberg proslavljal naslov prvaka, danes je sporočil, da končuje kariero v formuli ena:

Mercedes mora zdaj najti zamenjavo za Nemca, enemu od dirkačev se bo ponudila izjemna priložnost, da se leta 2017 bojuje ob boku trikratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona v najverjetneje spet dominantnem avtomobilu. Toto Wolff angleškim medijem še ni mogel postreči s kakšnim imenom. Kot kaže, je Rosberg z nenadno odločitvijo nekoliko presenetil tudi svojega delodajalca. 

Ne spreglejte