Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
2. 6. 2012,
16.15

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

VN Katalonije MotoGP Honda Jorge Lorenzo Yamaha

Sobota, 2. 6. 2012, 16.15

1 mesec

Stoner dobil bitko, kdo bo vojno?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hondin Casey Stoner je dobil kvalifikacijsko bitko za Katalonijo. A vojna bo dobljena šele v nedeljo, ko bodo dirkači v Barceloni odpeljali 25 krogov.

Avstralec je v kvalifikacijski bitki, ko so se delili štartni položaji, za dobre tri desetinke izboljšal Pedrosin dopoldanski dosežek in si prilastil nov rekord kroga 1:41,295. Pogoji za dirkanje so bili zahtevni tako za dirkače kot motorje: temperatura zraka – 31 stopinj Celzija, temperatura asfalta – 52 stopinj Celzija. Stoner, ki je bil nekonkurenčen za zmago na prejšnji deževni dirki v Le Mansu, je na suhi podlagi še enkrat letos zasenčil Yamahinega Jorgeja Lorenza (tokrat za 0,146 sekunde), ki mu je v Franciji ukradel primat v prvenstvu. Pred nedeljsko dirko sta fanta po številu zmag poravnana na 2:2 in prav onadva sta kot vse kaže glavna kandidata za zmago v Barceloni. Na kvalifikacijah je povsem odpovedal Stonerjev moštveni kolega Dani Pedrosa, ki je bil še v soboto dopoldan tisti dirkač, ki so ga lovili vsi ostali. Španec je v zadnjem hitrem krogu naredil napako ter bil v enem izmed ovinkov prisiljen zapeljati v pesek, s čimer se je izognil padcu. Dirko bo štartal s sredine druge štartne vrste kot peti, a bo verjetno vseeno kandidat za zmago.

V prvi vrsti bo Stonerju in Lorenzu družbo delal Yamahin poltovarniški dirkač Cal Crutchlow. Konkurenčen za stopničke bi lahko bil tudi Lorenzov moštveni kolega Ben Spies, ki je bil četrti. Američanu je prva štartna vrsta med prsti spolzela za bore 4 tisočinke sekunde. Šesti, Yamahin poltovarniški dirkač Andrea Dovizioso tudi sodi v širši krog favoritov za zmagovalni podij. Italijan je do kolega v garaži Crutchlowa ločevala dobra desetinka sekunde. Med drugo in tretjo štartno vrsto pa je zazevala že majhna časovna luknja. Sedmi Nicky Hayden, ki je bil najboljši Ducatijev dirkač, si je za šestim Doviziosom pridirkal že več kot tri desetinke primankljaja, deveti Valentino Rossi pa skorajda pol sekunde. Ducatista sta v sendvič stisnila najboljšega Hondinega poltovarniškega dirkača Stefana Bradla.

Ne spreglejte