Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
2. 5. 2016,
9.09

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser MXGP

Ponedeljek, 2. 5. 2016, 9.09

8 let, 1 mesec

Sreča je Gajserja objela z obema rokama in ga stisnila k sebi (video)

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

3

Tim Gajser je na šestem prizorišču svetovnega prvenstva MXGP v Latviji doživel hud padec in nalet tekmeca, a se čudežno izvlekel brez praske.

Tim Gajser je odlično opravil svoje delo v pisarni – beri na motokros motorju – v Kegumsu v Latviji, kjer si je pred dvema letoma na pokalu narodov po vratolomnem padcu poškodoval hrbtenico.

 

Letos si je Tiga, kot ga kličejo navijači, že na prvi dirki podredil stezo in tekmece ter s šesto posamično zmago v sezoni prevzel primat v svetovnem prvenstvu. Zaostanek treh točk v primerjavi z Romainom Febvrejem je spremenil v  prednost šestih točk, saj je Francoz zmogel peto mesto.

 

 

A druga dirka je bila popolnoma drugačna zgodba. Gajser je vozil na drugem mestu, vendar pred enim od skokov naredil napako, motor mu je obrnilo in sledil je neizbežen padec. Takoj zatem je vanj priletel še Maximilian Nagl. Na srečo se Tim ob tem ni poškodoval.

 

Takoj je stekel do svojega motorja, ga znova pognal v tek in do konca dirke splezal do četrtega mesta. Ker je zmagal Febvre, mu je moral predati primat v prvenstvu, a razlika je le pičla točka. Je pa Tim dosegel četrto skupno zmago v sezoni, zato je znova zadonela Zdravljica.

 

 

Gajser po šestem prizorišču prvenstva 2016 še naprej vodi na lestvici po številu posamičnih zmag (6:5 v primerjavi s Febvrejem). Naš motokrosist ima 50-odstotni izkupiček (šest zmag na 12 dirkah). Ostaja edini dirkač, ki je letos na zmagovalnem odru stal na vseh prizoriščih.

 

 

Gajser si je v Latviji dodatno utrdil status najhitrejšega dirkača na kvalifikacijah. Na šestih stezah je pobral tri zmage, Febvre, Bobrišev in Nagl imajo po eno.

 

 

Tim je zbral tudi največ krogov v vodstvu – 108. Edina lestvica, na kateri ni prvi, je točkovanje v svetovnem prvenstvu med dirkači. Na njej ima Febvre točko prednosti, a to bi se lahko spremenilo v Gajserjevo korist že to nedeljo, ko bo 8. maja Teutschenthal v Nemčiji gostil sedmo srečanje motokros elite.

 

 

Na vrh konstruktorske lestvice bi se lahko zavihtel Gajserjev delodajalec Honda. Po Latviji in 12 dirkah za Yamaho zaostaja samo dve točki (263:261).

Ne spreglejte