Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
26. 11. 2019,
18.55

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

Natisni članek

Marc Marquez

Torek, 26. 11. 2019, 18.55

4 leta, 4 mesece

Moto GP

Slaba novica, Marc Marquez bo moral na operacijo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35
Marc Marquez | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Marc Marquez je v ponedeljek v Jerezu padel in si spahnil desno ramo. Sprva je kazalo, da z njim ni nič hujšega. Zdaj pa so sporočili, da bo moral svetovni prvak razreda MotoGP na operacijo desnega ramena.

Španec je sicer poškodbo staknil na začetku novembra v kvalifikacijah dirke v Sepangu, vendar so sprva mislili, da poškodba ni hujše narave. Marquez je v ponedeljek znova grdo padel na testiranjih v Jerezu, kjer mu je znova "vrglo" ven ramo. Odpeljali so ga k zdravniku in pozneje je Marc na družabnih omrežjih objavil, da ni nič hujšega.

Danes so iz Honde sporočili, da bo moral 26-letni voznik v sredo na operacijo. To je zanj že druga operacija izven sezone. Že leta 2018 si je poškodoval levo ramo, tako da je moral prav tako na operacijo. Za zdaj še ni znano, kako bo operacija vplivala na priprave na novo sezono, a kot pravijo, poškodba ni tako huda, kot je bila na levi rami.

Marc Marquez je letos osvojil še osmi naslov svetovnega prvaka. | Foto: Gulliver/Getty Images Marc Marquez je letos osvojil še osmi naslov svetovnega prvaka. Foto: Gulliver/Getty Images Želel si je prijetnih počitnic, a mu bo operacija prekrižala načrte

"To zimo sem si želel prijetnih počitnic in po izjemni sezoni 2019 imeti malo miru. A zdaj je čas, da grem na operacijo desnega ramena. Kot veste, sem imel zadnjo zimo zelo težko operacijo leve rame, ki je bila močno poškodovana. Ne želim si, da bi bila tudi desna rama tako poškodovana."

"Na testu sem doživel še en padec, zato smo se z zdravniki odločili, da je najbolje, da grem na operacijo, da ne bi imel enakih težav kot z levo ramo. Bolj ali manj bo trajalo enako dolgo, delal bom vse, da bom na testiranja v Malezijo prišel kakor se da dobro pripravljen," je še povedal osemkratni svetovni prvak.

V torek so v Jerezu potekala še zadnja testiranja. Marquezu se poškodba ni poznala, saj je dosegel najhitrejši čas (1:37,820), drugi je bil voznik Suzukija Alex Rins (1:37,837), tretji pa je bil prav tako voznik Suzukija Jaon Mir (1:37,959). Valentino Rossi (Yamaha) je bil 10.

Marc Marquez
Sportal Navijači Marqueza so si oddahnili, Rossi vidi napredek
Ne spreglejte