Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 11. 2019,
15.24

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Marc Marquez Valentino Rossi MotoGP

Torek, 26. 11. 2019, 15.24

4 leta, 5 mesecev

Motociklizem, testiranja

Navijači Marqueza so si oddahnili, Rossi vidi napredek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Marc Marquez | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Motociklisti so sredi novembra končali letošnjo sezono, a še daleč od tega, da počivajo. Trenutno vsi najboljši v Jerezu že testirajo motocikle za prihodnjo sezono. Že prvi dan testiranja v Andaluziji je bil zelo zanimiv, potem ko je Marc Marquez padel, a z njim k sreči ni bilo nič hujšega. Določen napredek vidi tudi Valentino Rossi.

Alex Marc Marquez
Sportal Dvojni napad Marquezov v elitnem razredu

V ponedeljek je navijačem Marca Marqueza zastal dih, potem ko je aktualni svetovni prvak v razredu MotoGP grdo padel in se prijel za desno ramo. Skrb je bila odveč, saj je Marquez prek družabnih omrežij sporočil, da je z njim vse v redu in da bo nadaljeval testiranja. Marquez je na včerajšnjem treningu dosegel šesti čas.

Valentino Rossi pri svoji Yamahi vidi napredek. | Foto: Gulliver/Getty Images Valentino Rossi pri svoji Yamahi vidi napredek. Foto: Gulliver/Getty Images Rossi zadovoljen, a še daleč od tistega, kar si želi

Na testiranjih je tudi Valentino Rossi. Italijan je priznal, da je pri svoji Yamahi videl določen napredek, a kot pravi, je še daleč od tega, da bi dovolj zmanjšali razliko do konkurence. Štiridesetletni Rossi je bil na ponedeljkovem uradnem testiranju na 14. mestu in močno zaostal za svojim moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom, ki je bil v ponedeljek najhitrejši.

Rossi je testiral isti motocikel kot prejšnji teden v Valencii in ga do zdaj že dovolj spoznal, da lahko reče, da je viden napredek, a bo potrebnega še veliko dela. "Gre za povsem isti 'paket'. Pri Yamahi se močno trudijo pri motorju, ampak ni lahko. Potrebuješ čas, ker je razlika kar velika."

"Progi v Valencii in Jerezu nista najbolj ustrezni, da bi razumel najvišjo hitrost, ampak nekaj se že vidi. Seveda, moramo še delati, ampak ta trenutek je motor takšen kot v Valencii," je po ponedeljkovem testiranju povedal devetkratni svetovni prvak.

V torek je v Jerezu zadnji dan testiranj.

Ne spreglejte