Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
21. 5. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Maverick Vinales Valentino Rossi MotoGP Suzuki Yamaha

Sobota, 21. 5. 2016, 9.00

6 let, 6 mesecev

"Skušal bom ugotoviti, kaj je Rossijeva skrivnost"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Maverick Vinales ne sluti prav nobenih problemov, ki bi se lahko pojavili v prihodnji sezoni, ko bo postal rival Valentina Rossija pri tovarniški Yamahi v MotoGP.

V vsakem športu, kjer dirkači tekmujejo z istimi mašinami, obstaja nepisano pravilo, da moraš najprej premagati kolega v garaži, šele potem vse ostale. V prihodnji sezoni bosta v kraljevskem razredu MotoGP moštvena kolega pri tovarniški Yamahi postala devetkratni svetovni motociklistični prvak Valentino Rossi in Maverick Vinales, ki ni še nikoli zmagal v elitni kategoriji. Španec bo dobil v roke mašino za zmagovanje, zato bi se lahko rodilo veliko rivalstvo med njim in Rossijem.

A Maverick se s tem za zdaj še ne obremenjuje, kar je zaupal crashnetu: "Ne verjamem, da se bo najin odnos spremenil. Trenutno imava dokaj dober odnos. Njegova firma skrbi za proizvodnjo in trženje mojih navijaških artiklov in mislim, da je to dobra stvar za naju oba. V prihodnosti bova imela dober odnos."

A harmonija med Vinalesom in Rossijem bi se lahko spremenila, tako kot se je med Rossijem in Marquezom. Tudi Marcu je Rossi tržil navijaške artikle, nato pa je po incidentu na stezi prišlo do prekinitve poslovnega sodelovanja.

Rossi bi lahko bil zelo koristen za Vinalesa

Maverick namerava maksimalno izkoristiti Rossijevo družbo: "Če si inteligenten, se lahko v istem moštvu z Valentinom veliko naučiš. Valentino je uspešen celo svoje življenje, zato mora delati nekaj dobrega! Poskušal bom ugotoviti, kaj je njegova skrivnost."

Vinalesa pa tudi ne skrbi scenarij, če bi na stezi začel redno premagovati Rossija: "Zmeraj sem razmišljam o tem in kaj bi se lahko zgodilo na stezi. Veliko sem se boril z Aleixom Espargarojem in v Maleziji sva se celo petkrat ali šestkrat dotaknila. Ko sva zapuščala stezo, sva se smejala. In to je nekaj krasnega, če si lahko konkurenčen na stezi in prijatelj zunaj stez z vsemi dirkači."

Mavericku prerivanje na stezi z moštvenim kolegom sploh ni tuje. | Foto: Mavericku prerivanje na stezi z moštvenim kolegom sploh ni tuje.

"Nikoli ne veš, če bi se mi še kdaj ponudila takšna priložnost"

Maverick je prepričan, da se je prav odločil, ko je za sezoni 2017 in 2018 tovarniškega Suzukija zamenjal s tovarniško Yamaho: "Končno odločitev sem sprejel sam. Mislim, da je to moj naslednji korak, da napredujem v karieri. Suzukiju moram biti hvaležen, ker mi je dal priložnost, da sem lahko pokazal svoj potencial in da je tako garal."

"Odločil sem se med VN Francije. Potem sem to sporočil svoji ekipi, teden dni kasneje pa še Davidu (Briviu, šefu Suzukijeve ga tovarniškega moštva op.p.). To mi je bilo zelo težko povedat Davidu po telefonu. A zame je bilo to pomembno dejanje."

"Seveda sem se pogovarjal z ljudmi, ki so mi zmeraj bili blizu. Hotel sem slišati njihova mnenja. A kot vedno sem sledil svoji pameti in zmeraj odločitev sprejmem sam. Nikoli ne veš, če bi se mi še kdaj ponudila takšna priložnost. Mislim, da je dobro, da sem jo zdaj pograbil."

Ne spreglejte