Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
25. 4. 2012,
12.52

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

VN Španije Valentino Rossi MotoGP Ducati

Sreda, 25. 4. 2012, 12.52

3 leta, 2 meseca

Rossijevo glavno orožje v Jerezu: marčevska testiranja (video)

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Valentino Rossi bo skušal po polomiji v Katarju na drugi dirki sezone vnovčiti bazo podatkov z marčevskih testiranj na stezi v Jerezu in čez cilj pripeljati vsaj kot prvi Ducatijev dirkač.

Devetkratni svetovni motociklistični prvak, ki je prvo dirko prvenstva 2012 končal na katastrofalnem desetem mestu, si želi, da bi mu nova dirka prinesla novo upanje. To bo njegov prvi nastop po javnem napadu Ducatiju, ko je potožil, da se z GP12 ne da dirkati. Pred drugim letošnjim merjenjem moči s Hondo in Yamaho je Italijan bistveno boljše volje kot je bil takoj po Katarju, čeprav vsem ni nič testiral, ampak se je le zabaval na vzdržljivostni dirki s Ferrarijem. Za Rossija je Jerez prišel ravno ob pravem času, saj stezo obožuje. Na njej je še zmeraj najuspešnejši dirkač vseh časov: tam je pobral osem zmag, od tega šest v kraljevskem razredu. V lanski izvedbi VN Španije je 'The Doctor' na mokri stezi zrušil Hondinega Caseya Stonerja in mu uničil dirko. Avstralec je bil kmalu po trčenju prisiljen odstopiti, Rossi pa je nadaljeval in dirko končal na petem mestu.

Steza v Jerezu bi morala ustrezati Ducatiju, saj je Valentino lani na svoji drugi dirki z Ducatijem sploh pred usodnim padcem z 12. štartnega mesta splezal do tretje pozicije, Nicky Hayden pa je italijanskemu konstruktorju prav tam s tretjim mestom pridirkal prve stopničke v sezoni. Rossi lahko svoj optimizem gradi tudi na marčevskih testiranjih, ko je bil v Jerezu najboljši Ducatijev dirkač in je za najhitrejšim Stonerjem zaostal manj kot sekundo.

To pa je bistveno bolje kot v Katarju, ko je deloval povsem zgubljeno in si je na kvalifikacijah privozil več kot dve sekundi primanjkljaja in 12. mesto. ''Po koncu tridnevnih testiranj v marcu (23.-25 marec op.p.) smo našli dobre nastavitve za GP12, zato imamo dobro platformo, na kateri lahko začnemo graditi dirkaško predstavo na tej stezi. Zelo pomembno bo, da bomo dobro delali na petkovih in sobotnih treningih. Osredotočiti se moramo na to, da ohranimo pravo smer in da vnovčimo bazo podatkov, s katero bomo delali. Zmeraj sem oboževal Jerez in zagotovo moramo poskušati biti boljši kot v Katarju,'' je pred Jerezom povedal Valentino Rossi, ki bo odpeljal svojo 200. dirko v karieri kraljevskega razreda.

Ducatijev šef: Rossi mora spet najti dober občutek na motorju

''Prva dirka v Katarju je bila za Valentina zelo težka, saj nismo našli dobrih nastavitev, ki bi mu omogočile, da bi se udobno počutil na motorju. V Španiji bomo skušali vnovčiti delo, ki smo ga v Jerezu opravili marca in se bomo osredotočili na to, da mu bomo pomagali znova najti dober občutek na motociklu. Nicky v Jerez prihaja po dvodnevnih testiranjih v Mugellu, s katerimi smo skušali nadoknaditi izgubljeni čas med zimskimi testiranji. A slabo vreme mu je onemogočilo, da bi opravi boljši posel. Kljub temu je na prvi dirki sezone bolje spoznal motor in je prepričan, da bo sposoben najti dobre nastavitve tudi za stezo v Jerezu,'' je pred VN Španije, ki bo dala odgovore na marsikatero Ducatijevo vprašanje, svoj pogled na trenutno situacijo pri tretjem tovarniškim moštvu v MotoGP razložil šef Ducatijeve ekipe Vittoriano Guareschi.

Ne spreglejte