Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 6. 2015,
16.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Moto GP Assen Valentino Rossi

Petek, 26. 6. 2015, 16.44

8 let

Rossi z rekordom steze do prvega štartnega mesta v Assnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na dirki svetovnega motociklističnega prvenstva v Assnu bo v soboto s prvega mesta v razredu motoGP nekoliko presenetljivo začel italijanski veteran Valentino Rossi.

Presenetljivo zato, ker Yamahin dirkač običajno ne blesti v kvalifikacijah, tokrat pa je za prvo štartno mesto dosegel še rekord steze.

S prve vrste še Espargaro in Marquez Rossi, ki vodi v skupnem seštevku SP s 138 točkami in ima eno točko več od moštvenega sotekmovalca Jorgeja Lorenza, je dosegel prvi "pole position" po Valencii 2014. Poskrbel pa je tudi za nov najhitrejši krog na dirkališču v Assnu, rekordni čas je zdaj 1:32,627. Skupno je za Rossija to že 61. najboljši dosežek v kvalifikacijah v karieri.

Za Italijanom bosta na dirki, ki se na Nizozemskem tradicionalno odvija že v soboto, iz prve vrste začela še Španca Aleix Espargaro (Suzuki) in svetovni prvak Marc Marquez (Honda).

Če bo Rossi tudi na dirki tako uspešen kot v kvalifikacijah, bo z morebitno sedmo zmago na tem dirkališču postavil še en rekord, saj si zdaj deli status najboljšega s šestimi zmagami z rojakom Giacomom Agostinijem.

Lorenzo je tokrat prevzel Rossijevo običajno vlogo iz kvalifikacij in bil le osmi. Iz druge vrste bodo začeli Španec Dani Pedrosa (Honda), njegov rojak Pol Espargaro (Yamaha) in Italijan Andrea Iannone (Ducati), iz tretje pa pred Lorenzom še Britanec Cal Crutchlow (Honda).

V moto2 na vrhu Francoz, v moto3 pa Italijan V razredu moto2 bo s prvega mesta začel Francoz Johann Zarco (Kalex), z drugega Španec Tito Rabat (Kalex), tretji v kvalifikacijah je bil Britanec Sam Lowes (Speed Up). V najšibkejšem razredu moto3 pa je prva trojica iz kvalifikacij Italijan Enea Bastianini (Honda), Španec Jorge Navarro (Honda) in Čeh Karel Hanika (KTM).

Ne spreglejte