Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 2. 2012,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

MotoGP Dani Pedrosa Valentino Rossi

Petek, 3. 2. 2012, 19.25

8 let

Rossi: Nov Ducati mnogo boljši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Je lep in ga je prijetno voziti. Boljši je na zaviranjih, pri vhodih v zavoje," o svojem novem Ducatiju pove Valentino Rossi. Na prvih testiranjih je bil najhitrejši Casey Stoner.

Za motociklisti kraljevega razreda MotoGP je prvi sklop testiranj. Prvi dan je bil v Sepangu najhitrejši Španec Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha). Aktualni prvak iz Avstralije Casey Stoner (Repsol Honda), ki prvi dan ni dirkal, je drugi dan dosegel še skoraj sekundo hitrejši čas. Najhitrejši je bil tudi v četrtek, ko se je kot edini spustil pod dve minuti. Očitno bo tudi s tisoč kubičnimi motocikli težko premagljiv. Še najbližje so mu bili Lorenzo, Španec Dani Pedrosa (Repsol Honda) in Američan Ben Spies (Fiat Yamaha).

Italijan Valentino Rossi (Ducati), ki je imel lani svojo najslabšo sezono v karieri, je zadnji dan testiranj na petem mestu zaostal dobro sekundo (prva dva dneva je zaostajal nekoliko manj). Vseeno je z napredkom zadovoljen. "Vesel sem, saj je prvi vtis pomemben in že po prvih nekaj krogih lahko rečem, da mi je motocikel všeč. Ducati je v kratkem času močno izboljšal motocikel. Je lep in še pomembneje, prijetno ga je voziti. Boljši je na zaviranjih, pri vhodih v zavoje. Končno lahko zaviram, kjer si želim."

Prva testiranja so minila v znamenju navajanja na tisoč kubične motocikle. V minulih sezonah so uporabljali 990 oziroma 800 kubične. "Ta motocikel je fizično bolj zahteven. Pri pospeševanju se njegova moč res čuti, pa tudi ob zaviranjih. Po treh dneh testiranj si zelo utrujen," je razlagal Dani Pedrosa, ki si v naslednjih tednih želi napredka pri zaviranju, veliko bodo delali tudi na elektroniki. Časa za izboljšave je dovolj, saj sta do prve dirke v Katarju še več kot dva meseca. "Na splošno so bila ta testiranja uspešna, čez tri tedne pa se vrnemo z novimi idejami."

Ne spreglejte