Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
19. 4. 2012,
17.25

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
VN Bahrajna Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton Felipe Massa Sergio Perez

Natisni članek

Četrtek, 19. 4. 2012, 17.25

8 let, 3 mesece

Rosberg: V Bahrajnu nam bo težje

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Zmagovalec Šanghaja Nico Rosberg napoveduje, da jim bo na VN Bahrajna težje. Felipe Massa želi prve točke. In kaj sta na novinarski konferenci povedala Lewis Hamilton in Sergio Perez?

Pred VN Bahrajna lahko z gotovostjo napovemo le, da bo to še ena nepredvidljiva dirka. Strinja se zmagovalec minule VN Kitajske, Nico Rosberg (Mercedes): "Ne vemo, kje bomo. V Šanghaju nam je šlo res dobro, na prejšnjih dveh dirkah pa smo imeli težave s pnevmatikami. Čisto verjetno je, da nam bo tudi tu težko." Razlog: zrak in asfalt bosta tudi do 15°C toplejša. "Inženirji so naredili velik napredek. Hitro se učimo. A zaradi višjih temperatur je tu situacija drugačna in to bo izziv."

Hamilton: Cilj je konstantnost

Trikrat tretji, Lewis Hamilton (McLaren), je na četrtkovi novinarski konferenci v Shakirju znova poudarjal, da šteje konstantnost. Je eden od le treh dirkačev, ki so točke osvojili na vseh treh dirkah. "Vsako leto je cilj konstantnost. Prejšnja leta mi to ni uspevalo. Letos pa sem bil k sreči na vsaki od treh dirk na zmagovalnem odru, kar je fantastično." Kljub vodstvu v skupnem seštevku prvak iz sezone 2008 o morebitni drugi lovoriki še ne razmišlja, saj so tekmeci zelo blizu, pa še mnogo več jih je kot ponavadi. "Na dirki je zelo hiter Red Bull, Mercedes je hiter, mi smo hitri, celo Sauber je hiter. Vse je pomešano, zato šteje konstantnost. Treba je izkoristiti vsako priložnost." Britanec še poudarja, da so ga tako zmage kot napake minulih treh sezon izučile.

Räikkönen: Upam na stopničke

Višje temperature kot prednost ob McLarnu smatra še Kimi Räikkönen (Lotus). "Bolj so mi všeč te temperature kot tiste prejšnji vikend. Upam, da bomo pri vrhu in se bomo borili za veliko točk in stopničke. Za zdaj še nismo dosegli rezultatov, ki jih želimo." Tudi Finec izpostavlja, da izenačena sezona pomeni dodaten izziv: "Majhna napaka na kvalifikacijah te lahko veliko stane. Nobena ekipa ne dominira. Dirke niso predvidljive. Zato je vse težje, a tudi bolj zanimivo in upam, da to da priložnost tudi nam."

Massa: Želim najboljšo dirko

"Ja, vsekakor," na vprašanje, ali so v Šanghaju vendarle naredili korak naprej, odgovarja Felipe Massa (Ferrari). Bil je 13., a le pet sekund za ekipnim kolegom Fernandom Alonsom. Načrt za ta konec tedna je še boljša dirka in prve sezonske točke. "Tu želim dobro dirko, najboljšo letos. Pričakujem dobro veliko nagrado, nekaj lepih točk in nato iz dirke v dirko boljše rezultate." VN Bahrajna je ena Brazilčevih najljubših, saj je v Shakirju že dvakrat zmagal (v sezonah 2007 in 2008).

Perez: Zelo sem samozavesten

Na četrtkovi novinarski konferenci je bil še najlepše presenečenje sezone, Sergio Perez (Sauber). Z drugim mestom iz Sepanga in 22 točkami je skupno sedmi. Minulo nedeljo se mu je vrhunska uvrstitev izmuznila v drugem delu dirke. "V Šanghaju smo bili zelo hitri. Če ne bi sredi dirke izgubil ogromno 'downforcea', bi se boril za stopničke." Čeprav Bahrajn prinaša nove izzive, je Mehičan: "Zelo samozavesten. Mislim, da imamo lahko zelo uspešen vikend." Sauber je v moštvenem seštevku trenutno četrti. "Dobro se počutiš, ko prideš na VN in veš, da imaš lepe možnosti za finalni del kvalifikacij in točke. To ne motivira le mene, ampak celotno ekipo. Fantje so opravili super posel."

Ne spreglejte