Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
4. 3. 2012,
6.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Red Bull McLaren Ferrari

Nedelja, 4. 3. 2012, 6.53

8 let

Red Bullu ocena 10, McLarnu 9, Ferrariju le 6

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji dirkač Avstrijec Alex Wurz je za angleški časnik Autosport podal svoja opažanja forme moštev na testiranjih. Autosport je nato nove dirkalnike ocenil od 1 do 10.

Red Bull z RB8 na testiranjih ni dosegel najhitrejših časov, a temu je tako, ker niso dirkali z malo goriva. "Najbolj me navdušujejo ob popoldnevih, ko je vetrovno, a od vseh izgubijo najmanj 'downforcea'. To je dokaz za najboljši aerodinamični paket. Zame je to dirkalnik, ki ga bodo vsi skušali premagati," pove Alex Wurz. Autosport je Red Bull, ki ima najboljšo potisno silo k tlom ('downforce') in s tem najbolj stabilen dirkalnik, ocenil z maksimalnih številom točk - 10.

McLarnu in njihovemu MP4-27 so dodelili oceno 9. "V hitrih zavojih so zelo stabilni. V njih se lahko primerjajo z Red Bullom. V srednje hitrih zavojih pa se vidi, da imajo manj trakcije." McLaren bo glavni konkurent prvakom, zatrjuje Wurz. "Poglejte, kje so začeli lani in kako so napredovali. Letos začenjajo boljši. S svojim razvojem lahko konkurirajo Red Bullu."

Naslednji na Autosportovi lestvici je Mercedes (ocena 8). W03 je korak naprej, a Wurz pravi, da še niso na istem nivoju kot McLaren in Red Bull. Avstrijec hvali predvsem Nica Rosberga: "Nico vozi čudovito. Če želite vedeti, kako se dela z dirkalnikom, vprašajte Nica ali Vettla. Njuna vožnja je popolna za Pirellijeve pnevmatike."

Smo pri oceni 7, a še nismo pri Ferrariju, temveč pri VJM05 ekipe Force India. Podobno kot Red Bull ima dober aerodinamični paket v vetrovnih razmerah, meni Wurz, a vseeno ostaja previden: "Rekel bi, da so nekje na sredini, a kje točno, je težko reči, saj so razlike zelo majhne." F2012 je dobil 6 točk. "Če ste navijač Ferrarija, upajte, da dirkajo z veliko goriva, saj se zdi dirkalnik zelo težko vodljiv," pove Wurz. Noben drug dirkalnik ni tako drsel, ni deloval tako nemirno. "A hitri so, morda podobno kot Mercedes. Ekipo iz Maranella ne gre podcenjevati, a če bi jaz delal za Ferrari, bi bil zaskrbljen," dodaja Wurz.

STR7 Tora Rossa in FW34 Williamsa sta dobila oceno 5. Za Toro Rosso Wurz pove, da ima veliko prekrmarjenja, na zadnjem delu dirkalnika pa manjka 'downforce'. Williams se je od prvih testiranj, ko je v počasnih zavojih deloval zelo slabo, že izboljšal. Pri Autosportu opozarjajo, da se zdi boljša njihova forma za dirko, ko bi lahko prehiteli Tora Rossa in Williamsa.

Sauberjev C31 na testiranjih dosega dobre čase, dirkača pravita, da napredujejo, a Wurza niso prepričali: "Sauber se zdi za Force Indio in ostali ekipami iz sredine. Dirkača vozita zelo agresivno. Ko pritiskata do konca, jima odnaša zadek." Ker ima dirkalnik premagalo 'downforcea', je zelo nemiren. Dobili so oceno 4. S 3 so ocenili Caterham, ki se mu manjko aerodinamike še posebej pozna ob močnih zaviranjih, ko dirkalnik zanaša v vse smeri.

Marussia in Hispania z novim dirkalnikom sploh nista testirala in ne bosta niti to nedeljo, ko se bodo v Barceloni sklenila zimska testiranja. Uvodna dirka sezone 2012 sledi čez 14 dni v avstralskem Melbournu.

Ne spreglejte