Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
10. 7. 2012,
16.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sebastian Vettel Fernando Alonso Mark Webber Red Bull Ferrari

Torek, 10. 7. 2012, 16.38

8 let

Red Bull: Prezgodaj, da bi koga odpisali

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Red Bull in Ferrari sta v Silverstonu osvojila prva štiri mesta. McLaren je v težavah. A modri in rdeči vseeno nikogar nočejo odpisati. "Konkurenca je še vedno tesno skupaj."

Dve zmagi Marka Webbra (Red Bull) na zadnjih štirih dirkah, s katerima se je vodilnemu v skupni razvrstitvi Fernandu Alonsu (Ferrari) približal na 13 točk zaostanka in kar 64 točk prednosti v moštvenem seštevku pred Ferrarijem kaže, da se Red Bull počasi bliža lanski dominantni formi. Stik uspeva držati le Ferrari: Alonso je bil na zadnjih petih VN kar štirikrat na zmagovalnem odru. Vodja Red Bulla Christian Horner ostaja previden in noče potrditi, da se prvenstvo 2012 vse bolj spreminja v dvoboj med le tema dvema ekipama.

"Mislim, da je še mnogo prezgodaj, da bi lahko koga odpisali iz prvenstva," pove Christian Horner, a izpostavlja, zakaj vodita prav Alonso in Webber. "Sta najbolj zanesljiva dirkača. Priti v cilj je letos ključno. Vseeno pa ne smemo odpisati drugih večjih tekmecev, saj je do konca sezone še veliko dirk in to na različnih stezah." Vseeno priznava, da sta za Red Bullom dve odlični dirki, ko so imeli najhitrejši dirkalnik. "Hitri smo bili na dveh zelo različnih dirkališčih in upam, da bo tako tudi v nadaljevanju prvenstva."

"Konkurenca je še vedno tesno skupaj"

Kljub vse bolj jasnim težavah McLarna, ki je v torek sklical krizni sestanek, britanskega moštva nočejo odpisati niti v Maranellu. "Če pogledate prve štiri v Silverstonu, smo naredil korak v pravo smer, a prvenstvo je še vedno povsem odprto. Ne verjamem, da bodo ostali ostali zadaj. McLaren bo vrnil udarec, tudi drugi niso daleč zadaj. Navdušuje me Lotus. Poglejte Romaina Grosjeana: v prvem krogu je šel v bokse, a končal na šestem mestu. Konkurenca je še vedno tesno skupaj," opozarja Ferrarijev šef Stefano Domenicali.

Ne spreglejte