Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
12. 10. 2012,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Red Bull Jenson Button Fernando Alonso

Petek, 12. 10. 2012, 13.22

8 let

"Red Bull bo zelo zelo težko premagati"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dirkača Red Bulla po treningih ostajata previdna, tekmeci pa se zavedajo njune (pre)moči. "Mislim, da jih bo na kvalifikacijah zelo zelo težko premagati," se boji Jenson Button.

Lewis Hamilton (McLaren) je dobil prvi petkov trening za VN Koreje, na drugem pa je bil zaradi podkrmarjenja (to ga je težilo že na pretekli VN Japonske) le osmi. Na drugem treningu, ki je daje bolj realno sliko razmerja moči, pa sta bila najhitrejša Sebastian Vettel in Mark Webber (oba Red Bull). Tako se Jenson Button (McLaren), ki je popoldne za prvakom zaostal štiri desetinke, boji novega superiornega konca tedna Red Bulla. Vettel je bil razred zase že prejšnji konec tedna v Suzuki, lani pa je bil recimo Red Bull dominanten na vseh kvalifikacijah razen na korejskih.

"So štiri desetinke pred nami. Mislim, da jih bo na kvalifikacijah zelo zelo težko premagati. Očitno so si povrnili lansko premoč s kvalifikacij," meni Button. "Naš ritem za dirko je konkurenčen, morali pa si bomo prizadevati za hitrejši dirkalnik za en krog." Vseeno Britanec dvomi, da bi Red Bull lahko bil na dirki tako močan kot v Suzuki. "Na Japonskem smo bili presenečeni nad Red Bullovim ritmom. Na dirki so opravili odlično delo, mi pa smo si nalogo otežili s slabšim štartnim položajem." Če se jim ponovijo slabe kvalifikacije (v soboto ob 7.00 po srednjeevropskem času), kot se boji Button, se bodo morda že ta konec tedna preveč oddaljili v bitki za oba naslova prvaka.

Alonso: Osredotočamo se le nase

Vodilni v seštevku Fernando Alonso (Ferrari) je bil v petek s tremi desetinkami zaostanka tretji in drugi. Dober obet po odstopu na Japonskem, a Španec pravi, da se za zdaj s časi tekmecev ne obremenjuje.

"Težko rečem, kje smo v primerjavi z drugimi, saj smo se na treningu osredotočali le nase. Dopoldne smo se ukvarjali z nastavitvami, popoldne s pnevmatikami. Za bolj jasno sliko situacije počakajmo do sobote." Enaintridesetletnik, ki se tako kot Vettel bori za svoj tretji naslov prvaka, dodaja, da je pri iskanju optimalnih nastavitev najzahtevnejši tretji sektor korejske proge.

Dirkača Red Bulla sta bila po treningih skopa v napovedih za kvalifikacije. "Po treningih smo lahko zadovoljni. Konkurenca je izenačena. Šlo nam je dobro. V dirkalniku se počutim dobro. Bomo videli, kako bo v soboto," je nekaj obrabljenih fraz ponudil Vettel. Vrhunski rezultat še bolj potrebuje Webber, ki od VN Velike Britanije ni bil na stopničkah in je tako izgubil realne možnosti za naslov (na petem mestu zaostaja za 60 točk). "Upam, da ostanemo pred tekmeci in bomo imeli tudi v soboto brezhiben dan."

Ne spreglejte