Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
29. 11. 2011,
15.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Robert Kubica

Torek, 29. 11. 2011, 15.09

8 let, 5 mesecev

Räikkönen je motiviran (video). Kaj bo s Kubico?

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Ključni razlog, da je Kimi Räikkönen leta 2009 zapustil f1, je bilo pomanjkanje motivacije. "Ne bi se vrnil, če ne bi bil motiviran," je dejal ob podpisu za Lotus. Kaj to pomeni za Roberta Kubico?

"Vedno se veliko govori o motivaciji, a nihče ne ve, kaj delam in kaj si mislim, razen jaz sam. Ne zanima me, kaj drugi govorijo. Uživam, ker se vračam. Ne bi se podpisal pod pogodbo, če ne bi užival. Zanimivo bo. Lepo se bo vrniti," je v video intervjuju, ki ga je objavila ekipa Lotus Renault, dejal 32-letni finski dirkač Kimi Räikkönen. Prvak iz sezone 2007 se po dveh letih vrača v formulo 1. "Nikoli nisem izgubil strasti do formule 1. Ko sem na začetku letošnjega leta odpeljal nekaj dirk v nascarju, sem začel pogrešati dirkanje, dirkanje drug proti drugemu. V reliju se namreč dirka le proti času. To sem pogrešal." Priznava, da je imel dve možnosti za vrnitev: "Ali ta ekipa ali Williams in na koncu smo se dogovorili z Lotus Renaultom."

O njegovi motivaciji ne dvomi niti vodja moštva, Eric Boullier. "Kimi je zelo motiviran in odločen, da se vrne na vrh in zato nas je prepričal. Čuti se, da je motiviran. Nekaj ljudi okrog njega nam je to tudi potrdilo. Ni nam treba več govoriti o motivaciji." Boullier dodaja, da so s to potezo dokazali, da so ambiciozna ekipa in bo Räikkönen kot svetovni prvak že od prve dirke naprej naredil razliko.

Pa je Lotus Renault kar čez noč pozabil na Roberta Kubico? Še pred dnevi so dejali, da ga podpirajo, čakajo in mu bodo pomagali pri okrevanju. Govorice iz zakulisja so zdaj povsem drugačne: poljski dirkač naj bi se dogovoril za pogodbo s Ferrarijem za 2013 in zato naj bi mu Renault zaprl vrata. Takšne so govorice (tako Ferrari kot Renault jih zanikata), vodja ekipe Boullier pa zatrjuje: "Vsi scenariji so še možni. Moram sesti z Robertom in njegovim agentom, da vidim, kdaj se lahko vrne. Zdaj smo potrdili Kimija, drugega dirkača pa bomo potrdili, ko bomo pripravljeni." Čeprav ima Rus Vitalij Petrov pogodbo za sezono 2012, njegov sedež v ekipi ni varen. Njegova agentka je dejala, da jima je Renault dal 10 dni, da se odločita o prihodnosti. Brazilec Bruno Senna in Francoz Romain Grosjean ostaja kandidata za drugega dirkača, dodaja Boullier. Finca Heikki Kovalainen in Rubens Barrichello pa alternativni izbiri.

Ne spreglejte