Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2022,
11.45

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

3

Natisni članek

VN Kanade George Russell Toto Wolff Mercedes-AMG F1 Lewis Hamilton VN Azerbajdžana Formula 1

Ponedeljek, 13. 6. 2022, 11.45

1 leto, 10 mesecev

Vprašljiv nastop Lewisa Hamiltona na VN Kanade

Pretresljivo: zaradi bolečin v hrbtu ni mogel zlesti iz dirkalnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

3

Baku Hamilton Mercedes | Hamilton po četrtem mestu v Bakuju zaseda šesto mesto v letošnjem prvenstvu. | Foto Reuters

Hamilton po četrtem mestu v Bakuju zaseda šesto mesto v letošnjem prvenstvu.

Foto: Reuters

Zaradi hudih bolečin v hrbtenici, ki jih je trpel celotno VN Azerbajdžana, je nastop Lewisa Hamiltona na VN Kanade, ki bo že prihajajoči konec tedna, vprašljiv. Tako je po dirki dejal Toto Wolff. Hamilton pa dan po dirki sporoča: "Vidimo se v Montrealu."

Baku štart Perez Leclerc
Sportal Po popolni polomiji Ferrarija 25. zmaga Maxa Verstappna

Nedeljska VN Azerbajdžana se je sklenila s pretresljivim prizorom Lewisa Hamiltona, ki je z veliko težavo zlezel iz Mercedesovega dirkalnika. Delfinjenje srebrne puščice na dvokilometrski štartno-ciljni ravnini s končno hitrostjo 360 kilometrov na uro je bilo tolikšno, da je več kot uro in pol trpel hude bolečine. Glava mu je v kokpitu kar poskakovala. In to na 20 sekund dolgi ravnini, ki jo je moral odpeljati 51-krat. Na posnetku iz kokpita se lepo sliši tudi močno udarjanje dna dirkalnika ob asfalt. Če se je v Barceloni in Monte Carlu zdelo, da je Mercedes vsaj delno odpravil močno poskakovanje svojega dirkalnika na dolgih ravninah, pa je bilo v Bakuju to še hujše kot prej.

Sedemkratni prvak je že med dirko po radijski zvezi sporočal ekipi, da ga "hrbet ubija". Po dirki v pogovoru za Sky Sports bolečine sploh ni mogel opisati, tako hudo je bilo. "Zaradi bolečin sem stiskal zobe. Adrenalin mi je vsaj malo pomagal. Ne znam opisati bolečine, še posebej na najdaljši ravnini. Molil sem, da bom lahko zdržal do konca dirke." Vseeno je pripeljal na četrto mesto. Gledalci so ga izbrali za dirkača dirke. Ob odstopu obeh Ferrarijev je Mercedes tako iz sekundo in pol na krog počasnejšega dirkalnika in ob velikih težavah z delfinjenjem iztržil zelo veliko. George Russell je bil tretji.

Srebrna puščica na dolgih ravninah tako zelo poskakuje, da je dirkačeva hrbtenica ves čas podležena močnim udarcem. | Foto: Reuters Srebrna puščica na dolgih ravninah tako zelo poskakuje, da je dirkačeva hrbtenica ves čas podležena močnim udarcem. Foto: Reuters Hamilton tako v nadaljevanje sezone gleda optimistično, češ da je večina zaostanka posledica poskakovanja. "Ko odpravimo delfinjenje, bomo v igri za najvišja mesta. Samo zaradi poskakovanja smo izgubili vsaj eno sekundo." Čeprav naslednja dirka sledi že ta konec tedna, bodo v Mercedesovi tovarni v teh dneh znova iskali rešitve za to veliko težavo.

Je pa vprašanje, ali bo Hamilton konec tedna na veliki nagradi Kanade v Montrealu sploh lahko nastopil. Njegov šef Toto Wolff je bil ob posnetkih nemočnega Hamiltona po dirki vidno pretresen. "Res je v slabem stanju. Čim prej moramo najti rešitev. Mislim, da med vsemi vozniki poskakovanje nanj najslabše vpliva. Ne gre več samo za bolečine v mišicah. Bolečina gre v hrbtenico in posledice so lahko zelo resne."

Dan po dirki Hamilton sicer javlja boljše novice. "Dirke v Kanadi pod nobenim pogojem ne bom izpustil." Ima nekaj modric in bolečin v hrbtu, a ni nič hujšega, je zapisal v objavi na Instagramu. Bil je na akupunkturi in fizioterapiji.

Morebitni zamenjavi za Hamiltona sta Stoffell Vandoorne in Nyck de Vries. Zadnji je v Barceloni z Williamsom odpeljal en prosti trening.

Max Verstappen
Sportal Proti omejitvi plač! "Mi smo tisti, ki tvegamo svoja življenja."
Lewis Hamilton Brazilija 2021
Sportal Hamilton je res postal častni državljan Brazilije
Ne spreglejte