Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 4. 2023,
18.55

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

Honda Tim Gajser Tim Gajser GasGas Jorge Prado Jeffrey Herlings KTM Jan Pancar MXGP

Sobota, 29. 4. 2023, 18.55

1 leto, 2 meseca

MXGP Portugalske, kvalifikacijska dirka

Pancar navdušuje, za sabo pustil zmagovalca Švice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06
Jan Pancar | Jan Pancar je v vožnji na čas postavil tretji čas v MX2. | Foto Guliver Image

Jan Pancar je v vožnji na čas postavil tretji čas v MX2.

Foto: Guliver Image

Jan Pancar je na kvalifikacijski dirki za VN Portugalske v razredu MX2 osvojil sedmo mesto, kar je njegov najboljši sobotni rezultat v svetovnem prvenstvu. V razredu MXGP je kvalifikacijsko dirko dobil ekipni kolega Tima Gajserja Ruben Fernandez (Honda). Glavni vožnji v obeh razredih bosta v nedeljo popoldne.

Jorge Prado GasGas Trentino
Sportal Prado četrtič le ni zapravil zmage, prvič se smeji šefu Cairoliju

Peta dirka letošnjega svetovnega prvenstva v motokrosu je VN Portugalske v Aguedi. Tudi ta bo minila brez aktualnega prvaka v kraljevem razredu MXGP Tima Gajserja (Honda), ki še okreva po zlomu stegnenice, ki ga je utrpel ob februarskem padcu. Nas pa s svojimi vožnjami vse bolj navdušuje Jan Pancar, ki se na KTM-ovem motorju z družinsko ekipo kosa s tovarniški vozniki v razredu MX2. V vožnji na čas je dosegel celo tretji rezultat. Na kvalifikacijski dirki mu je nato uspelo dobro štartati in po nekaj zavojih je bil na petem mestu. Vožnjo je z manj kot 23 sekundami zaostanka za zmagovalcem končal na sedmem mestu. Za sabo je zadržal tudi Thibaulta Benistanta (Yamaha), zmagovalca letošnje VN Švice. Kvalifikacijsko dirko je dobil vodilni v prvenstvu MX2 Jago Geerts (Yamaha).

Pancar si je tako pridirkal štiri nove točke v svetovnem prvenstvu in bo lahko kot sedmi izbiral štartno rampo za nedeljsko veliko nagrado Portugalske. Štart prve vožnje v MX2 bo ob 14.15, druge pa ob 17.10.

Ruben Fernandez je s Hondo dobil sobotno kvalifikacijsko dirko. | Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Ruben Fernandez je s Hondo dobil sobotno kvalifikacijsko dirko. Foto: Honda Racing/ShotbyBavo Uro pozneje (15.15 in 18.10) v nedeljo štartajo v razredu MXGP. Kot prvi bo štartno mesto izbiral Ruben Fernandez (Honda), ki je dobil sobotno kvalifikacijsko dirko. V uvodnem delu smo spremljali tesen troboj za vodstvo: Jeffrey Herlings (KTM), Fernandez in Jorge Prado (GasGas). Prado, ki vodi v skupnem seštevku sezone, je padel in se v nadaljevanju vožnje prebijal z 11. mesta. Gajserjev ekipni kolega je uspešno prehitel Herlingsa, a si privozil le dobro sekundo prednosti. V drugem delu vožnje je Nizozemec dvignil ritem, a se Španec ni dal. In tako je Fernandez dobil kvalifikacijsko dirko in dodatnih deset točk za prvenstvo. Herlings je bil drugi, Calvin Vlaanderen (Yamaha) pa tretji. Prado se je prebil do šestega mesta. Brez točk je ostal drugi v prvenstvu Maxime Renaux (Yamaha), ki je zaradi tehnične okvare na motorju odstopil.

V Aguedi potekata tudi dirki EMX125 in EMX250, kjer pa tokrat slovenskih voznikov ni.

Francija Tim Gajser
Sportal Razočarani Gajser prvič o svojem okrevanju

 

Ne spreglejte