Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 1. 2016,
18.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sebastien Ogier Rok Turk

Sobota, 23. 1. 2016, 18.18

7 let, 12 mesecev

Ogier v Monte Carlu osamljeni jezdec, Turka pokopala tehnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po končani tretji etapi relija Monte Carlo se je v vodstvu še dodatno utrdil svetovni prvak Francoz Sebastien Ogier. Slovenec je moral odstopiti zaradi tehničnih težav.

Dirkaču Volkswagna je delo olajšal doslej najbližji tekmec Britanec Kirs Meeke (Citroen), ki je pred zadnjo hitrostno preizkušnjo odstopil. Slovenski dirkač Rok Turk je bil že na 37. mestu, a je prav na zadnji sobotni hitrostni preizkušnji odstopil.

Meeke je bil dva dni najresnejši tekmec trikratnega svetovnega prvaka, potem ko je celo dobil uvodni dan dirke z dvema nočnima hitrostnima preizkušnjama, se je po petkovih šestih "brzincih" najbolj približal Francozu. Tudi danes mu je kazalo dobro, saj je imel Ogier večji del dneva pred njim le pol minute naskoka. Toda na predzadnji preizkušnji dneva je imel prvi Citroenov dirkač smolo, saj je udarec kamna poškodoval podvozje njegovega avtomobila, pozneje pa mu je zaradi tega odpovedal menjalnik in Meeke je moral pred 13. HP odstopiti.

Ogier je tako ostal brez dveh najresnejših tekmecev na Monteju, saj je že pred tem napako naredil tudi drugi Volkswagnov voznik Jari-Matti Latvala. Tretji v seštevku je v deseti hitrostni preizkušnji zdrsnil s ceste, ob udarcu pa je zlomil blažilnik na avtomobilu in moral prav tako predčasno končati etapo.

V nedeljo še sloviti prelaz Col de Turini

Skupno je zdaj za vodilnim Francozom precejšnja časovna luknja, saj je na drugo mesto skočil tretji Volkswagnov voznik Norvežan Anderas Mikkelsen, ki pa ima že skoraj dve minuti zaostanka. Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) pa na tretjem mestu zaostaja že več kot dve minuti.

"Škoda za Krisa. Zaslužil bi si kaj več, imela sva zelo dobro bitko. Zdaj bo zame povsem drugače, moram pa seveda priti do cilja," je dejal vodilni po predzadnjem dnevu relija Sebastien Ogier.

Zelo dobro pa je šlo na prvem reliju na najvišji ravni slovenskemu dirkaču Roku Turku. Na ozkih, zavitih in poledenelih cestah v zaledju monaške kneževine, ki so zaščitni znak tega relija, se je s Peugeotom 208 R2 dobro znašel in vsak dan napredoval. Začel je s 53. mestom po prvih dveh nočnih preizkušnjah, v petek pridobil nekaj mest in bil že 49., danes pa se je, potem ko je bil enkrat v svojem razredu RC4 na eni od preizkušnje tudi že drugi, napredoval na 37. mesto. A te uvrstitve ni zadržal, saj je na zadnjem današnjem "brzincu", skupno pa 13., moral odstopiti zaradi tehničnih težav.

Do konca relija dirkače čakajo le še tri nedeljske hitrostne preizkušnje, prečkali pa bodo tudi sloviti prelaz Col de Turini.

Ne spreglejte